cookie-og-privatlivspolitik
Borgmesteren i Ishøj Kommune, Ole Bjørstorp, forventer at blive inddraget, hvis regeringen mener, at restriktionerne i kommunerne på Københavns Vestegn skal skærpes.
Borgmesteren i Ishøj Kommune, Ole Bjørstorp, forventer at blive inddraget, hvis regeringen mener, at restriktionerne i kommunerne på Københavns Vestegn skal skærpes.
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Politik

Vestegnsborgmester ser ikke behov for flere coronarestriktioner

Flere kommuner på Københavns Vestegn er blandt de kommuner i landet med flest coronasmittede.
20. november 2020 kl. 11:12 Af Ritzau

Annonce

Kommuner på den københavnske Vestegn er blandt de kommuner i landet, som er værst plaget af coronasmitte.

Derfor har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) også luftet muligheden for at indføre særlige regionale restriktioner for nogle af kommunerne omkring København.

Det mener borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp (S) dog ikke, at der er behov for.

Det skyldes blandt andet, der allerede i starten af november blev nedsat en taskforce, en indsatsgruppe, som består at eksperter, der skal håndtere udbruddet på Vestegnen

- Jeg kan ikke rigtig se, at der skulle være nogle særlige behov. Der er behov for den indsats, vi nu gør med den taskforce, og det er der behov for at arbejde videre med, siger Ole Bjørstorp.

Desuden har Ishøj Kommune etableret isolationsfaciliteter på vandrehjem.

Der er i øjeblikket 12 værelser i brug til coronasmittede, men de er fyldt, og derfor vil kommunen forhandle med vandrehjem om at tage flere værelser i brug, fortæller borgmesteren.

De landsdækkende restriktioner med forsamlingsloft på maksimalt ti personer udløber søndag. Derfor er forventningen også, at regeringen i løbet af fredag vil forlænge restriktionerne yderligere.

Hvis der også kommer yderligere restriktioner for kommunerne på Vestegnen, forventer Ole Bjørstorp at blive inddraget først. Han har endnu ikke hørt noget fra ministeren.

Thomas Gyldal Petersen (S), som er borgmester i Herlev Kommune, siger til TV 2 News, at han godt forstår bekymringen over smitten i vestegnskommunerne.

Han fortæller, at kommunen lige nu ser særlig smitte blandt de 10-19-årige, og derfor har man i Herlev på egen hånd indført strammere restriktioner i blandt andet fritidsklubber og fritidstilbud.

- Vi vil hjælpe med til, at de smittekæder stopper nu, siger Thomas Gyldal Petersen.

Den seneste uge har smitten været høj i Herlev, Brøndby og Albertslund. Her er der flere end 300 smittede per 100.000 indbyggere.

Ishøj har 288 smittede per 100.000 indbyggere og ligger dermed også højt, hvad angår smittetal.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce