cookie-og-privatlivspolitik
Anders Vistisen var kasserer i EU-partialliancen Meld, der havde fået store støttebeløb, som Dansk Folkeparti i 2014 og 2014 brugte på blandt andet at afholde et sommergruppemøde. Vistisen slipper for en retssag, oplyser hans forsvarsadvokat til Ekstra Bladet. (Arkivfoto)
Anders Vistisen var kasserer i EU-partialliancen Meld, der havde fået store støttebeløb, som Dansk Folkeparti i 2014 og 2014 brugte på blandt andet at afholde et sommergruppemøde. Vistisen slipper for en retssag, oplyser hans forsvarsadvokat til Ekstra Bladet. (Arkivfoto)
Foto: Luca Bruno/Ritzau Scanpix

Politik

Vistisen slipper for tiltale i sag om misbrug af EU-midler

Der rejses ikke sag mod DF's Vistisen, efter at efterforskning af Messerschmidt er afsluttet i svindelsag.
15. april 2021 kl. 17:43 Af Ritzau

Bagmandspolitiet (Søik) rejser ikke sag mod Anders Vistisen (DF) i Meld- og Feld-sagen. Det oplyser forsvarsadvokat Kåre Pihlmann til Ekstra Bladet.

- Sagen er påtaleopgivet på Anders Vistisen. Vi har ingen bemærkninger til sagen, skriver Pihlmann i en sms til mediet.

I august 2016 blev Morten Messerschmidt, næstformand i Dansk Folkeparti og tidligere EU-parlamentariker, meldt til politiet for muligt svig med offentlige midler i Meld og Feld - henholdsvis en alliance af partier i EU og en fond.

Messerschmidt var formand for Meld, mens Vistisen var kasserer, da partialliancen betalte knap 100.000 kroner i støtte til Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Skagen i 2015.

Sommergruppemødet i Skagen varede i tre dage.

Annonce

Men regler i EU slår fast, at midler fra EU-partier - i dette tilfælde partialliancen Meld - "ikke må bruges som direkte eller indirekte finansiering af andre partier, og i særdeleshed ikke nationale partier og kandidater".

Tidligere torsdag meddelte Bagmandspolitiet, at tiltalen mod Messerschmidt er klar i sagen.

- Som forsvarer for Morten Messerschmidt kan jeg oplyse, at jeg dags dato er blevet orienteret om, at Søik ønsker Folketingets samtykke til, at min klient tiltales for at have opnået uberettiget støtte til en sommerkonference i Skagen i 2015, meddelte advokat Peter Trudsø

I anklageskriftet nævnes beløbet 98.835 kroner.

Tiltalen skal en tur forbi de danske politikere. Det skyldes, at medlemmer af Folketinget ikke kan tiltales eller fængsles, medmindre Folketinget giver sit samtykke til det. Det står skrevet i Grundloven.

Annonce

Anders Vistisen var medlem af Europa-Parlamentet fra 2014 til 2019. Han sidder nu i Dansk Folkepartis hovedbestyrelse og har været medlem af partiet siden 2004.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE