cookie-og-privatlivspolitik
Alle prismodtageren samlet til fælles fotografering på Campus Nakskov.
Alle prismodtageren samlet til fælles fotografering på Campus Nakskov.
Foto: Jan Knudsen

Saxkjøbing Avis

150.000 kroner strøet ud over Lollands foreningsliv

Lollandsfonden honorerede den store daglige indsats i Lollands foreningsliv
25. oktober 2018 kl. 14:40 Af Peter Gade

Annonce

- Et lavt renteniveau er godt for folk, der skal låne penge, men det er ikke godt for foreninger, der ønsker stort afkast fra en fond, der kun deler ud af det årlige afkast.

Sådan forklarede formanden for Lollandsfonden, Niels Bjerregaard, da fonden forleden havde inviteret repræsentanter for foreningslivet og organisationerne på Lolland til den årlige donation, der finder sted hvert år i oktober.

Det magre afkast havde til resultat, at der i år "kun" blev fordelt 150.000 kroner til ansøgerne fra foreningslivet, hvor man de foregående år havde uddelt det dobbelte beløb.

Niels Bjerregaard kunne også oplyse, at man i år havde undladt at uddele kulturprisen på 50.000 kroner, som bestyrelsen havde indstiftet og tidligere uddelt 11 gange.

- Man kan ikke søge prisen, men bestyrelsen kan vælge at uddele prisen, når der er kandidater til den, fortalte Niels Bjerregaard, der tilføjede, at det havde man så ikke fundet i år. Kulturprisen gik sidste år til Lolland-Falster Lovestorm og året før til frugtfestivalen i Sakskøbing.

Til gengæld har man imødekommet ønsket om tilskud fra 37 af de 94 ansøgninger, der var indkommet i år til almennyttige og velgørende formål.

Niels Bjerregaard hilste velkommen til de mange "Tordenskjolds soldater", som han kaldte de flittige frivillige foreningsledere, der var til stede i auditoriet på Campus i Nakskov, hvor uddelingen fandt sted.

Lollandsfonden er en gammel fond med over 100 år på bagen, og den er rundet af Den Danske Bank, der har skiftet navn nogle gange de 100 år.

Det blev overladt til repræsentanter for de fem lokalområder på Lolland, hvor Danske Bank har haft sit virke, at overrække donationerne til foreningerne fra deres eget område: Nakskov, Maribo, Rødby, Sakskøbing og Holeby.

Før uddelingen var bestyrelsesformanden for Dodekalitten, Jon Krabbe, inviteret til at fortælle om, hvordan Dodekalitten havde brugt et tilskud fra Lollandsfonden.

På modtagernes vegne rakte Jan Wandy Pedersen fra Maribo Kajakklub en hilsen til alle de ansatte i Danske Bank, der passer deres arbejde hver dag trods hvidvask-skandalen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce