cookie-og-privatlivspolitik
Bonus-tanken i Nysted.

2

Billeder

Bonus-tanken i Nysted.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

25 års jubilæum på tankstation i Nysted

1. maj er det 25 år siden, at Pia og Flemming overtog Hydro Texaco i Nysted. Parret kom fra Maribo, hvor de solgte deres hus og opsagde deres job for at starte som selvstændige i Nysted.
01. maj 2021 kl. 05:21 Af Saxkjøbing Avis

NYSTED Kort tid efter overtagelse blev butikken ombygget således, at der blev bake off brød og større varesortiment af dagligvarer og biltilbehør. Der blev ansat personale, således at Pia kunne klare økonomien og Flemming værkstedet sammen med mekaniker Steen, som heldigvis var ansat i mange år. I de kommende år blev flere ansat både i butik og på værksted, og på et tidspunkt havde vi 10 ansatte, fortæller Pia. Tankanlægget blev miljøgodkendt i 1996, og i 2002 var der gravearbejde på forpladsen, hvor alle rør fra tanke til standere blev udskiftet. Herefter godkendes tankanlæg efter miljøloven.

Vaskehal blev ombygget og forlænget i 1996, og der blev indsat en ny bil vaskemaskine, som blev udskiftet i 2008 og igen i 2019.

Der er blevet tilkoblet blødgøringsanlæg på bilvask, således biler bliver vasket i mindre kalkholdigt vand. Desuden er der opsat ny kontomat i 2020, således bilvaskekunder kan benytte kontaktløs dankort og andre kort samt MobilePay og vaskenøgler.

Benzin-krigen startede i 2000, og herefter ændrede vi brændstofpriser cirka fem gange om dagen - og sådan blev det ved indtil 2020.

Flemming fortæller, at de skiftede priser med store plastiktal, som sad 7,5 meter oppe, og det tog cirka 20 minutter hver gang. Så i 2002 besluttede parret sig for at købe et elektronisk prisskilt, som dengang kostede 100.000 kroner, men det var det hele værd, for nu kunne priser ændres på computer. Senere kunne priser skiftes via en bærbar computer, og i dag kan Flemming ændre priser via mobiltelefon. I 2020 stoppede benzin-krigen, måske på grund af corona?

Annonce

I 2004 kunne Pia og Flemming se udviklingen i dagligvarebranchen, og lukkeloven blev lavet om, således at supermarkeder kunne have åbent om aftenen samt på søn- og helligdage.

De besluttede at lukke butikken med dagligvarer og koncentrere sig om værksted, som var kommet godt i fremdrift.

I butikken har der i mange år været frisørsalon, og i dag har sportsmassør "Steen morfar" sin praksis i lokalerne.

Flemming blev syg, og i 2007 overtog en af mekanikerne værkstedet. Herefter har der været forskellige mekanikere, men i 2019 besluttede Pia og Flemming sig for at benytte lokalerne selv.

Paracelhuset, som ligger i forlængelse af tankbygningerne, var Pia og Flemmings bolig i syv år, og herefter har boligen været udlejet til samme gode familie.

Annonce

Pia og Flemming er en stor del af Nysted by, de har deltaget i foreningslivet, og Flemming har været deltidsbrandmand på Nysted Falck station. I dag er Flemming dagligt på Wichmandsvej og tilse bilvask og forpladsen. Pia ordner regnskab for deres firma og er i Nysted lægehus som praksismanager for læge Kerstin Gardner.

- Vi har aldrig fortrudt vores beslutning om at flytte til Nysted og blive selvstændige, siger Pia og Flemming. Tusind tak til alle vores kunder, for at I er så flittige til at tanke og vaske biler hos os, således at vi forhåbentlig kan fortsætte 25 år mere.

Coronarestriktionerne gør, at vi desværre ikke kan forsamles, men vi giver 25 procent på alle bilvask i perioden 1. maj til og med 6. maj 2021.

Til dem, der har vaskenøgle med 25 procent rabat, som er et fast tilbud hele året, gælder dette tilbud også, fortæller Pia og Flemming.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE