Annonce
Ugeavisen Lolland

25 års jubilæum på tankstation i Nysted

Bonus-tanken i Nysted. Foto: Privat

1. maj er det 25 år siden, at Pia og Flemming overtog Hydro Texaco i Nysted. Parret kom fra Maribo, hvor de solgte deres hus og opsagde deres job for at starte som selvstændige i Nysted.

NYSTED Kort tid efter overtagelse blev butikken ombygget således, at der blev bake off brød og større varesortiment af dagligvarer og biltilbehør. Der blev ansat personale, således at Pia kunne klare økonomien og Flemming værkstedet sammen med mekaniker Steen, som heldigvis var ansat i mange år. I de kommende år blev flere ansat både i butik og på værksted, og på et tidspunkt havde vi 10 ansatte, fortæller Pia. Tankanlægget blev miljøgodkendt i 1996, og i 2002 var der gravearbejde på forpladsen, hvor alle rør fra tanke til standere blev udskiftet. Herefter godkendes tankanlæg efter miljøloven.

Vaskehal blev ombygget og forlænget i 1996, og der blev indsat en ny bil vaskemaskine, som blev udskiftet i 2008 og igen i 2019.

Der er blevet tilkoblet blødgøringsanlæg på bilvask, således biler bliver vasket i mindre kalkholdigt vand. Desuden er der opsat ny kontomat i 2020, således bilvaskekunder kan benytte kontaktløs dankort og andre kort samt MobilePay og vaskenøgler.

Benzin-krigen startede i 2000, og herefter ændrede vi brændstofpriser cirka fem gange om dagen - og sådan blev det ved indtil 2020.

Flemming fortæller, at de skiftede priser med store plastiktal, som sad 7,5 meter oppe, og det tog cirka 20 minutter hver gang. Så i 2002 besluttede parret sig for at købe et elektronisk prisskilt, som dengang kostede 100.000 kroner, men det var det hele værd, for nu kunne priser ændres på computer. Senere kunne priser skiftes via en bærbar computer, og i dag kan Flemming ændre priser via mobiltelefon. I 2020 stoppede benzin-krigen, måske på grund af corona?

I 2004 kunne Pia og Flemming se udviklingen i dagligvarebranchen, og lukkeloven blev lavet om, således at supermarkeder kunne have åbent om aftenen samt på søn- og helligdage.

De besluttede at lukke butikken med dagligvarer og koncentrere sig om værksted, som var kommet godt i fremdrift.

I butikken har der i mange år været frisørsalon, og i dag har sportsmassør "Steen morfar" sin praksis i lokalerne.

Flemming blev syg, og i 2007 overtog en af mekanikerne værkstedet. Herefter har der været forskellige mekanikere, men i 2019 besluttede Pia og Flemming sig for at benytte lokalerne selv.

Paracelhuset, som ligger i forlængelse af tankbygningerne, var Pia og Flemmings bolig i syv år, og herefter har boligen været udlejet til samme gode familie.

Pia og Flemming er en stor del af Nysted by, de har deltaget i foreningslivet, og Flemming har været deltidsbrandmand på Nysted Falck station. I dag er Flemming dagligt på Wichmandsvej og tilse bilvask og forpladsen. Pia ordner regnskab for deres firma og er i Nysted lægehus som praksismanager for læge Kerstin Gardner.

- Vi har aldrig fortrudt vores beslutning om at flytte til Nysted og blive selvstændige, siger Pia og Flemming. Tusind tak til alle vores kunder, for at I er så flittige til at tanke og vaske biler hos os, således at vi forhåbentlig kan fortsætte 25 år mere.

Coronarestriktionerne gør, at vi desværre ikke kan forsamles, men vi giver 25 procent på alle bilvask i perioden 1. maj til og med 6. maj 2021.

Til dem, der har vaskenøgle med 25 procent rabat, som er et fast tilbud hele året, gælder dette tilbud også, fortæller Pia og Flemming.

Pia og Flemming Larsen foran vaskehallen ved Bonus tanken i Nysted. Foto: Privat
  • Bonus-tanken i Nysted. Foto: Privat
  • Pia og Flemming Larsen foran vaskehallen ved Bonus tanken i Nysted. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Lokal håndboldklub fik "uvurderlig hjælp"

Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd