cookie-og-privatlivspolitik
Det vil fortsat være muligt at bestille en åbning af Guldborgbroen for erhvervs- og lystfartøjer udenfor sæsonen, hvor broen er bemandet.
Det vil fortsat være muligt at bestille en åbning af Guldborgbroen for erhvervs- og lystfartøjer udenfor sæsonen, hvor broen er bemandet.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Saxkjøbing Avis

Åbningstider på Guldborgbroen

Guldborgsund Kommune foreslår ændringer på Guldborgbroens åbningstider udenfor højsæsonen.
01. december 2018 kl. 08:51 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

Bemandingen af Guldborgbroen udenfor den traditionelle turistsæson skal reduceres, foreslår Guldborgsund Kommune.

Fra 1. november til 31. marts er broen ikke fast bemandet, og åbning af broen finder kun sted efter aftale. Men derudover er broen bemandet fra klokken 8.00 til klokken 20.00 hver dag, hvor lystfartøjer kan passere broen i tidsrummet.

Udenfor højsæsonen mellem 1. maj og 31. august vil man dog reducere åbningstiden med en time i april og september måned og med to timer i oktober, så der lukkes henholdsvis klokken 19 og klokken 18.

Dette gøres, da der i 2017 udenfor højsæsonen kun sejlede et lystfartøj, der krævede broåbning, gennem sundet, og for 2018 var det tal steget til to. Erhvervsfartøjer vil fortsat kunne bestille broåbning uden for de perioder, hvor broen er bemandet.

Forslaget til ændrede åbningstider skal dog først i høring hos farvandsbrugerne, og Søfartsstyrelsen skal herefter godkende de samlede ændringer på baggrund af eventuelle henvendelser.plhKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce