cookie-og-privatlivspolitik
Carsten Stoemann Rasmussen, blev året frivillige
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Året frivillige i Guldborgsund

Carsten Stoemann Rasmussen, formand for OCD-foreningen på LF, blev året frivillige.
04. december 2018 kl. 08:14 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

I forrige uge blev året frivillige fundet. Det var Jens Erik Boesen (G) næstformand for social, sundhed og omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune, der præsenterede årets frivillige og i sin tale sagde han:

- Det er noget af det sværeste i verden at spørge om, det ved ethvert barn, og det bliver ikke lettere, jo ældre vi bliver, at søge ind i nye fællesskaber. Der er ikke noget værre end ikke at kende et øje og ikke at vide, om man gør noget forkert, når man sætter sig til rette på en stol og forsøger at skabe sig sit eget rum. Der er ikke mange steder, hvor usikkerheden på, hvem man selv er, bliver så tydelig.

Den frivillige sociale indsats i Guldborgsund består af fællesskaber - 228 af dem - 3037 frivillige danner fællesskaber, hvor det vigtigste er at skabe plads til, at alle kan deltage. Hver gang den sociale frivillighed er samlet, taler vi om inkluderende fællesskaber, steder, hvor der er plads til at bidrage med det man kan, rum til at være udfordret, støtte til at være den man er og fællesskab til både at være sammen - og at være sammen om noget meningsfuldt.

Frivillige er en broget flok - det er 3000 mennesker, og alle som én udfylder de en plads, hvor de skaber glæde og giver mening for borgere, der har det svært. Deres fællesskaber er lige så forskellige - men også tydeligt farvet af de holdninger og ønsker, som hver enkelt frivillig bærer. Derfor fortjener de alle en tydelig anerkendelse for at stille sig op med åbne arme og tilbyde et fællesskab som rummer hjertevarme.

Prisen som Årets Frivillig uddeles i år til en frivillig som formår at være en fast klippe, for nogle mennesker som har udfordringer i hverdagen, som vi andre ikke engang kan forestille os at have. Det at være ramt på Psyken, er en udfordring i sig selv. Hele ens liv snører sig sammen omkring de puds hjernen spiller en - alle relationer bliver en udfordring og fællesskaber er en uoverstigelig størrelse uanset, hvor velmenende de frivillige er.
En gang om måneden åbner han døren i Frivilligcenteret, sætter kaffe på bordet, og indbyder til at få talt om alt og intet men særligt om hverdagen, for det ved han er vigtigt. Han er nemlig selv hårdt ramt.
Han er en af de helt særlige frivillige som magter det usandsynlige, han VIL gøre en forskel, - han tror på at fællesskabet gør stærkere, - han HAR prøvet at være alene med det hele
Han VED hvad der er brug for - og han kender til både nederlag og sejre.
Han tilbyder de ramte det umulige - nemlig fællesskab. Når vi ved, så meget om ham, er det fordi, han har skrevet en selvbiografi.

Prisen som årets frivillig går til Carsten Stoemann Rasmussen, formand for OCD-Foreningen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce