cookie-og-privatlivspolitik
Demensguiden kan fås ved henvendelse til Mette Thomson, som er demensansvarlig i Ældre Sagens bestyrelse i Sakskøbing.
Foto: Kim Hansen

Saxkjøbing Avis

Ældre Sagens demens guide for pårørende

Hæftet indeholder først kort fortalt, hvad demens er, og derefter en beskrivelse af de første tegn på demens.
05. februar 2021 kl. 06:20 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

SAKSKØBING Ældre Sagen er kommet med en revideret udgave af et hæfte med mange gode råd og vejledninger til, hvordan man kan forholde sig til den svære situation omkring demens. Ændringerne fra den tidligere udgave er primært på det juridiske område.

Indtil 1. januar 2019 kunne man oprette et livstestamente. Det er nu erstattet af et behandlingstestamente. Allerede indgåede livstestamenter er stadig gældende, men kan let ændres til behandlingstestamente på Sundhed.dk.

Hæftet indeholder først kort fortalt, hvad demens er, og derefter en beskrivelse af de første tegn på demens. Her er blandt andet råd til, hvordan man som pårørende kan forholde sig til situationen.

Der kan være mange årsager til, at en person udviser demenslignende symptomer, og det er derfor vigtigt at konsultere sin praktiserende læge. Hvis lægen vurderer, at der kan være tale om en demenssygdom, vil der foregå en videre udredning, som her står nøje beskrevet.

Når en demensdiagnose er stillet, vil der automatisk være mange spørgsmål angående fremtiden. De juridiske aspekter: Plejetestamente, behandlingstestamente og andre dispositioner. Alt er nøje beskrevet, og bagest i hæftet finder man mange relevante mail-adresser og telefonnumre på organisationer, der yder støtte.

Annonce

Efterfølgende er der et kort afsnit om livet med demens, der blandt andet handler om at sætte system i hverdagen, hvordan man hjælper en, der bor alene, og om hygiejne, samvær og motion.

Livet som pårørende er vigtig, fordi man er den, der ender med at stå alene med ansvaret. Her gælder det også om at tage vare på sig selv. Det være sig ægtefælle, børn eller andre med en tæt relation til personen med demens. Også her er der gode råd og henvisning til, hvor man kan søge hjælp.

Sidste afsnit drejer sig om plejeboligen, hvor der er mange henvisninger til, hvad man skal være opmærksom på i den forbindelse.

Demensguiden kan fås ved henvendelse til Mette Thomson, Mågevej 10, 4990 Sakskøbing, Mail: flena@mail.dk Mobil: 2548 3885, som er demensansvarlig i Ældre Sagens bestyrelse i Sakskøbing. Kh.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE