cookie-og-privatlivspolitik
Skiltningen ved den sydlige del af Adelgade består af skilt i hver side af vejen og et skilt i gadeplan, hvor cykler skal køre højre om.

2

Billeder

Skiltningen ved den sydlige del af Adelgade består af skilt i hver side af vejen og et skilt i gadeplan, hvor cykler skal køre højre om.
Foto: Margit Olsen

Saxkjøbing Avis

Adelgade ensrettet igen

Endnu engang deler ensretningen vandene i Nysted.
28. august 2019 kl. 05:46 Af Margit Olsen

Annonce

Ensretningen er tilbage i den nordlige del af Adelgade i Nysted fra krydset ved Turisten indtil krydset ved Jernbanegade/Slotsgade. Efter at have været ensrettet i mange år, blev ensretningen efter et borgerønske i 2016 sløjfet, og det var tilladt at køre begge veje gennem den nordlige del af Adelgade. Men det skabte utilfredshed i Nysted. En underskriftindsamling, som samlede cirka 200 underskrifter, blev givet til Guldborgsund Kommune.


Gjorde indtryk

- Det gjorde indtryk på os med de mange underskrifter, og det var et enigt udvalg, som bestemte sig for, at der skal laves ensretning i Adelgade, sagde udvalgsformand Peter Bring-Larsen (G) efter et møde i teknik, miljø og ejendomsudvalget i januar, hvor det blev besluttet at genindføre ensretningen.

Torsdag i forrige uge blev det en realitet, da der blev sat skilte op i begge ender af gaden og ved flere udkørsler i Adelgade. Tirsdag i sidste uge blev der sat et skilt op i gadehøjde. Dog er der ikke genetableret den helle, som tidligere i den sydlige del af Adelgade ved krydset Jernbanegade-Slotsgade-Adelgade, tillod cykler at køre indenom hellen og samtidigt havde et skilt i gadehøjde, som viste, at der var indkørsel forbudt.

- Vi har sat skiltningen op som foreskrevet, men vi overvejer en midlertidig skiltning i gadeplan, som gør trafikanterne ekstra opmærksom på, at ensretningen nu er genindført. Hvis der er efterspørgsel efter helleanlæget, vil vi overveje at genetablere det, siger leder af Park og Vej i Guldborgsund Kommune, Martin Steenstrup.

Endnu engang deler ensretningen vandene i Nysted. I facebookgruppen Nysted og Omegn er kommentarerne mange. Mange er tilfredse med genindførelsen, en del mener det var på tide, og andre igen er bekymret for, at trafikken til og fra butikkerne besværliggøres, og at ensretningen betyder højere fart ved gennemkørsel.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce