Annonce
Ugeavisen Lolland

Ansætter flere pædagoger til de mindste børn

Guldborgsund Kommune ansætter nu flere pædagoger i seks af kommunens dagtilbud. Foto: Colourbox

Nu kommer der mere pædagogisk personale til børnene i seks af Guldborgsund Kommunes dagtilbud.

I alt har kommunen fået lidt over 17 millioner kroner fra en national pulje under finansloven. Erfaringen viser, at det giver en bedre legekultur blandt børnene, mindre sygefravær hos medarbejderne og bedre samarbejde med forældrene.

En sørøverleg blandt børnene udviklede sig. Dagen efter, at en gruppe børn fra Børnehuset Lindholm havde lavet skattekort og sørøverhatte, legede de videre og byggede et sørøverskib af borde, tæpper, flag og koste. Sådan fortsatte børnene et par dage, indtil legen var helt færdig.

Det er den slags leg, der kommer meget mere af, når der er flere voksne sammen med børnene, og når de ekstra hænder bruges rigtigt. Det viser erfaringen fra de fire dagtilbud i Guldborgsund Kommune, der de seneste to år har haft mere pædagogisk personale ansat via en landsdækkende pulje. Og nu får seks nye dagtilbud mulighed for det samme via en særbevilling fra finansloven.

- Det glæder mig rigtig meget, at endnu flere børn kan få glæde af flere nærværende voksne i deres hverdag. Vi har nogle virkelig dygtige pædagoger ansat rundt om i vores dagtilbud, som hver dag går på arbejde for at give vores børn de bedste muligheder for at trives og udvikle sig. Det kan vi nu få mere af, siger Simon Hansen, der er formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune.

Børnehuset Lindholm og Mariehønen er to af de dagtilbud, som i de sidste to år har haft mere pædagogisk personale ansat som følge af en national pulje. Pia Johnson er leder af begge dagtilbud, og hun peger på, at det ikke er ligegyldigt, hvordan man bruger det ekstra personale, hvis det for alvor skal komme børnene til gode.

- Man kan ikke bare sætte flere medarbejdere ind og tro, at alting bliver bedre. Der skal være en pædagogisk plan med det, man gør, og i begyndelsen skulle vi lige lære, hvordan vi omsatte flere ansatte til mere pædagogisk arbejde og mere nærvær mellem voksne og børn. Derfor har vi arbejdet meget med den pædagogiske udvikling og at holde os selv fast i den. Desuden har vi et sparringsfællesskab med de andre institutioner, der ligesom os fik penge til at ansætte flere pædagoger, siger Pia Johnson.

Og effekten har været mærkbar, fortæller hun. Det har givet færre konflikter og mindre gråd blandt børnene, og konflikterne fylder ikke ret længe, når de opstår. Desuden er børnene blevet bedre til at lege med hinanden, så den voksne kun behøver at støtte og ikke overtage og styre, som tidligere.

Det har også givet mulighed for at dele børnene op i mindre grupper, så deres lege kan fortsætte og udvikle sig over tid, uden at de forstyrrer hinanden.

- Det har samlet set givet en positiv effekt over hele linjen. Sygefraværet blandt medarbejderne er også faldet, og selvom vi altid har haft et godt forældresamarbejde, så har de ekstra hænder givet et mere inddragende forældresamarbejde, siger Pia Johnson.

I alt har Guldborgsund Kommune fået godt 17,2 millioner til de seks dagtilbud Grønnegården, Kaninbjerget og Sofiehuset i Nykøbing, Krummerne i Sakskøbing, Nysted Børnehus og Stubbekøbing Børnehus. Alle kommuner kunne søge puljen fra finansloven. Puljen er afsat til at øge normeringerne i dagtilbud med en høj andel af børn, hvor forældre modtager fripladstilskud.

  • Guldborgsund Kommune ansætter nu flere pædagoger i seks af kommunens dagtilbud. Foto: Colourbox
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken