cookie-og-privatlivspolitik
I denne Porsche 928 S vandt Benny Rasmussen (th) og Uffe Jørgensen DM i Touringklassen i FDM/DASU Classic.
I denne Porsche 928 S vandt Benny Rasmussen (th) og Uffe Jørgensen DM i Touringklassen i FDM/DASU Classic.
Foto: Peder Carstensen

Saxkjøbing Avis

Benny og Uffe vinder DM

Spænding til det sidste i Touringklassen i FDM/DASU Classic
24. november 2018 kl. 08:31 Af Allan Plenborg

Annonce

Lolland-Falster har fået to danske mestre i Touringklassen i løbsserien FDM/DASU Classic (Forenede Danske Motorejere/Dansk Automobil Sports Union). Det drejer sig om Benny Rasmussen, Sakskøbing, som sammen med sin co-driver Uffe Jørgensen, Nykøbing, blev en samlet vinder efter en spændende afslutning.

Efter de første fem af i alt seks afdelinger havde fire hold muligheden for at vinde mesterskabet.

Men ved Viborg efterlod Benny Rasmussen og Uffe Jørgensen ingen tvivl om, hvem der var bedst. De vandt sidste afdeling og kunne efterfølgende lade sig hylde som nye danske mestre for første gang.

- Det er ubetinget det største, jeg har opnået, siger Benny Rasmussen, som regner med, at han og Uffe Jørgensen vil forsvare at genvinde mesterskabet næste år.

- Det koster jo en del penge, men vi hælder til, at vi stiller op næste år. Titlen har givet blod på tanden, siger Benny Rasmussen, der ligesom Uffe Jørgensen har kørt motorløb siden 1975.

Benny Rasmussen har siddet bag rattet i sin egen Porsche 928 S i alle seks DM-afdelinger, mens Uffe Jørgensen har været kortlæser og observatør.

De lagde ud med at blive nummer fem i første afdeling i april ved Esbjerg, hvorefter de i Kolding vandt anden DM-afdeling.

I tredje løb i Nordsjælland blev de ramt af elektronik-problemer, hvorfor de måtte nøjes med ottendepladsen.

Efter sommerferien blev løbsserien genoptaget, og på de små veje omkring Møn vandt Benny Rasmussen og Uffe Jørgensen, hvilket var nok til, at de overtog den samlede føring.

Føringen blev sat over styr i femte afdeling på Fyn, hvor de blev nummer syv.

- Da troede vi, at vi havde smidt mesterskabet, siger Benny Rasmussen.

Kravet i sidste afdeling var glasklart: Kun en sejr kunne gøre Benny Rasmussen og Uffe Jørgensen til danske mestre. De efterlod ingen tvivl ved at vinde aldeles suverænt.

apKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce