cookie-og-privatlivspolitik
Sådan ser Museets nye skilt ud.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Carl Ludvig Emil Aarestrup fylder 220 år

Museet Aarestrups Hus i Nysted fejrer fødselsdagen.
28. november 2020 kl. 06:41 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

NYSTED Fredag 4. december 2020 fylder Carl Ludvig Emil Aarestrup 220 år.Det fejrer vi ved at invitere til fødselsdag og koncert samme dags aften i museet, Adelgade 80, Nysted, fortæller formand Henning Jørgensen og fortsætter:

- Samme dato i år 2000 blev museet indviet ved en storstilet fest med uddeling af Aarestrup medaljen til lyrikeren Viggo Madsen - samtidig udkom en ny cd "Slangekys" med Aarestrup-digte sat i musik og sunget af Erik Grip og Peter Abrahamsen. Det er nu snart 20 år siden, og museet kan dermed fejre 20 års jubilæum ved samme lejlighed 4. december 2020.

Emil Aarestrup var læge i Nysted fra 1827 til 1838 og skrev her mange af sine i eftertiden berømte digte - også erotiske!

Der skal 4. december oplæses digte af Aarestrup og derefter koncert med Lollands kendte forfatter Karen Zubari og sanger, digter og musiker Maria Kerling. Der er begrænset plads - og tilmelding på sms/mail er derfor nødvendig på 42168250 eller emilogcaroline@aarestrup-foreningen.dk

Museet har haft en sommer med mange besøgende - herunder en del grupper - og et enkelt foredrag med forhenværende advokat Valdemar Dan-Jensen om Aarestrup som læge. I sommerens løb er bagsiden desuden blevet kalket færdigt med brug af fondsmidler.

Museet/Aarestrup-foreningen har i sommerens løb oprettet sponsor medlemsskaber til 10 lokale virksomheder - det er vi meget glade for og håber, at støttekredsen vil øges fremover til bevaring af vores berømte "digterdoktors" museum fremover.

Museet er i sommer blevet mere synligt, idet kommunen har opstillet et henvisningsskilt ved Adelgades begyndelse fra Sakskøbingvej, og herudover har museet som fødselsdagsgave fået støtte til et flot stedskilt på selve huset.

Vi har siden efteråret 2019 arbejdet på et stort projekt om digteren Aarestrup i samarbejde med 18 andre digter-museer m.v. Projektet har navnet "Digterruter i Danmark" og er baseret på at opleve kulturen i naturen og finansieret af Nordea Fonden. I sommeren 2021 er hele projektet i Danmark færdigt, og Nysted vil dermed få en Digterrute, som kan opleves til fods i byen og ved Aalholm .

Museet glæder sig til også at få mange besøg fremover - og forhåbentlig mange nye medlemmer, slutter Henning Jørgensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce