cookie-og-privatlivspolitik
Der er lagt op til en stor og spændende lancering af Danske Digterruter - også i Nysted. Her er det Museet Aarestrups Hus, som står for indholdet omkring historieformidlingen af Emil Aarestrups liv og virke.
Foto: Arkiv

Saxkjøbing Avis

Danske digterruter med Aarestrup tæt på målstreg

Hos folkene i Museet Aarestrups Hus skal der arbejdes to måneder mere, før de sidste detaljer i Danske Digterruter-projektet er på plads.
10. maj 2021 kl. 07:45 Af Kim Møller Pedersen

NYSTED Det bliver flot og en gennemarbejdet indførelse i digteren Emil Aarestrups univers. Det tør formanden for foreningen bag Museet Aarestrups Hus, Henning Jørgensen, godt love omkring det kommende projekt "Danske Digterruter".

19 danske digtere bliver her med hjælp fra lokale museer rundt omkring i landet lanceret i forbindelse med et projekt, som har til formål at få folk ud for at opleve kulturen i naturen. Nordea-fonden har lagt hele seks millioner kroner i projektet, og i Nysted er der naturligvis zoomet ind på den lokale digterhistorie omkring Emil Aarestrup.

- Vi er på vej til målstregen. Der foreligger meget arbejde endnu, men den store hjemmeside bliver lanceret 18. juni, og så skal der også være en reception og noget endnu ikke helt planlagt fest her i Nysted, fortæller Henning Jørgensen.

Det er Museet Aarestrups Hus, der som eneste lokale islæt bringer en digter i spil i det landsdækkende projekt. Den store proces omkring en samlende hjemmeside med mere står HCA Centret og folk fra SDU i Odense for. Men ude lokalt skal der bidrages med indhold om den pågældende formidling af den lokale digter. På hjemmesiden danskedigterruter.dk vil man senere kunne læse mere om digterruterne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE