cookie-og-privatlivspolitik
Der er stor efterspørgsel på planter, der lokker insekter til, fortæller Lars Nielsen.
Der er stor efterspørgsel på planter, der lokker insekter til, fortæller Lars Nielsen.
Foto: Claus Hansen

Saxkjøbing Avis

Den grønne bølgeblomstrer på gartneriet

I Radsted Gartneri handler det om at gøre det grønne lidt grønnere.
19. juli 2019 kl. 11:29 Af Christina Oberschelp

Annonce

Lars Nielsen fra Radsted Gartneri har ikke bare grønne fingre, han tænker også grønt. Det samme gør flere og flere af hans kunder, mærker han.

- Hvis vi går bare 10-15 år baglæns, så tænkte man ikke så meget på dyrelivet eller på, at roserne skulle dufte, det skulle bare være stort. Men nu, hvor man er lidt bange for, at der måske ikke er bier nok til at bestøve, så kan vi godt mærke, at der er rigtig mange, der efterspørger noget, der får bierne til at sværme. Det giver jo også noget liv og noget farve til haven, siger han.

Ligesom han hele tiden har fokus på at kunne tilbyde sine kunder grønnere grønne varer, har han med flere store investeringer inden for den seneste årrække også gjort selve gartneriet mere miljøvenligt.

Det er blandt andet sket med et skift til gasfyr og forskellige andre energioptimeringer.

- Vi har ikke halveret varmeudgiften, men næsten. Så vi skåner både naturen og pengepungen, siger han.


En fed verden

For kunderne handler det ikke kun om grønnere alternativer, de vil også have varer, der adskiller sig fra det, de kan købe i supermarkedet, lyder det fra Lars Nielsen, der tidligere på året kunne fejre 25-års jubilæum med sit gartneri.

- Det er meget supermarkederne, vi konkurrerer med, og derfor er det jo sjovt at have noget, som de ikke har. Det er også derfor, at vi for eksempel tager på messe i Holland hvert år, for det gælder hele tiden om at finde noget nyt. Det er en fed verden at være i, for der sker hele tiden noget, og vi kan så også godt mærke, at folk godt gider at køre langt for at komme hos os, pointerer han.

Inspirationen finder han også herhjemme, og for nylig deltog gartneriet for eksempel for første gang i Haveselskabets store haveshow "Cph Garden".

Her valgte publikum tilmed det lokale gartneri som årets udstiller, og da showet i år fik 16.000 besøgende, tager Lars Nielsen den nyvundne titel som et solidt skulderklap.

- Det er da dejligt, og det er ekstra skægt, at det er publikum, der har bestemt det. Men ellers er det, der er så fedt ved det derinde, at alt har relation til haven, og jeg har da også selv taget noget inspiration med hjem. Og så havde vi bare rigtig travlt og fik solgt virkelig meget, smiler han og tilføjer, at han godt kan mærke, at opmærksomheden omkring gartneriet har smittet og givet nye kunder i butikken.


Buket i boks

Det handler ikke kun om at bringe nye blomster og planter ind i sortimentet, men også om at give kunderne nye muligheder og nye grunde til at besøge stedet.

Senest har Lars Nielsen for halvanden måneds tid siden installeret en døgnåben buketautomat, der fra sin plads på parkeringsarealet sælger friskkølede buketter til de kunder, der har brug for en sådan, men ikke når forbi i åbningstiden.

- Det er simpelthen så let, at selv vi mænd kan finde ud af det, smiler Lars Nielsen, mens han viser det nye tiltag - endda den eneste af sin slags syd for Køge på nuværende tidspunkt - frem.

- Vi havde regnet med, at der ville gå et halvt år, inden folk vænnede sig til det, men den giver faktisk allerede rigtig godt, forklarer han videre og tilføjer, at han allerede så småt overvejer, om han skal sætte endnu en automat op et andet sted på Lolland-Falster.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce