cookie-og-privatlivspolitik
Bønnelyches smukke gamle pakhus.
Bønnelyches smukke gamle pakhus.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Det blå Tårn i det gule pakhus

Kunstnersammenslutningen Det blå Tårn udstiller nu for anden gang (første gang var i 2019) i Bønnelyches smukke gamle pakhus i Nysted på Lolland.
05. juni 2021 kl. 07:43 Af Saxkjøbing Avis

NYSTED Navnet Det blå Tårn er en direkte reference til den svenske forfatter og maler August Strindbergs sidste hjem i Stockholm, der blev kaldt Det blå Tårn. Sammenhængen er skabt af maleren Poul Esting, der har en dyb fascination af Strindberg, og som i 2018 tog initiativ til stiftelsen af kunstnersammenslutningen. Den tæller i dag 18 medlemmer indenfor forskellige udtryksformer, fortæller Lars Pryds og fortsætter:

- "Højvande" er valgt som overskrift for årets udstilling og kan ses som en refleksion over nogle af FN's verdensmål for bæredygtig udvikling. Det gælder målene 6, 11 og 14, der har fokus på Rent vand, Livet i havet samt Bæredygtige byer og lokalsamfund.

I løbet af de fire uger, udstillingen vises, afholdes fire åbne arrangementer. Christine Marstrand holder foredrag om kvindelige malere i Norden på Strindbergs tid, Lasse Ellegaard causerer over temaet Højvande set gennem internationale briller, mens Marianne Larsen og Thorvald Berthelsen læser egne tekster med relation til temaet. I udstillingens sidste uge viser tre af udstillerne, Henrik Skorá, Lars Pryds og Poul Esting, rundt på udstillingen og dykker ned i særlige værker og historien bag. Der er gratis adgang til både udstilling og arrangementer.

I foråret udkom en ambitiøst anlagt bog på 88 sider om sammenslutningen - med præsentation af de 18 medlemmer og artikler om August Strindberg (som er den samlende inspiration for gruppen) samt om det særlige fællesskab en kunstnersammenslutning er.

De synlige resultater af både inspiration og fællesskab kan ses i Nysted fra lørdag 3. juli, hvor udstillingen åbnes officielt af næstformand i Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Britta Lange (A). Alle udstillere vil være til stede.

Annonce

Det blå Tårn er optaget på BKF - Billedkunstnernes Forbunds liste over kunstnersammenslutninger i Danmark, slutter Lars Pryds.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE