cookie-og-privatlivspolitik
I anledning af jubilæet er udgivet en bog, der i øvrigt kan købes hos boghandlerne i Nykøbing, Dagli'Brugsen i Guldborg og SuperBrugsen i Sakskøbing.
Foto: Anders Knudsen

Saxkjøbing Avis

Dobbelt kirkeligt jubilæum i Vigsnæs til august

I august fejres 150-års jubilæet for Vigsnæs Kirke og 100-året for
præstegården. Til anledningen har man derfor skrevet en bog
11. august 2019 kl. 06:19 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

Den 24. og 25 august kan man fejre dobbelt jubilæum i Vigsnæs. Her fylder både Vigsnæs Kirke og præstegård rundt nemlig henholdsvis 150 og 100 år. Hvordan de år er forløbet, kan man blandt andet læse om i en ny bog "Vigsnæs Jubilæum for kirke og præstegård," der er skrevet til anledningen i et samarbejde mellem Vigsnæs Beboerforening og menighedsrådet.

- Vi skulle have det her jubilæum, og vi synes, der var så mange godt historier at fortælle. Noget, som man måske ikke ser i det daglige. Når man graver lidt i det, er der mange spændende historier både med kongelige forbindelser og mord under Englandskrigene, fortæller Tove Niclasen, der er næstformand i Vigsnæs Beboerforening og har redigeret bogen samt skrevet nogle af artiklerne.

I bogen har også Johnny Grandjean Gøgsig Jakobsen, lektor på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab under Københavns Universitet, skrevet om sin forskning.

- Han har startet et forskningsprojekt, hvor hele Lolland-Falster skal undersøges med hensyn til stednavne. Da vi henvendte os, valgte han at bruge Vigsnæs som et slags forsøgsområde for at se, om han kunne finde alle stednavnene i et sogn og deres oprindelse. Og det har han gjort, fortæller Tove Niclasen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce