Annonce
Ugeavisen Lolland

Døllefjelde-Musse Marked helt aflyst i 2020

De godt 100.000 gæster, som hvert år plejer at strømme til Døllefjelde-Musse Marked, må vente med markedspølserne, damefrokosten, koncerterne, indkøbene og turene i karrusellerne til april 2021. Foto: Arkivfoto

Corona har ikke bare udskudt, men helt aflyst dette års Dølle-marked

DØLLEFJELDE I første omgang udsatte bestyrelsen bag Døllefjelde-Musse Marked afholdelsen af det traditionelle marked fra bededagsferien i maj til den første weekend i september på grund af covid-19 og de medfølgende restriktioner.

Men risikoen for, at ikke alle restriktioner med hensyn til forsamlinger er fjernet til september, har nu fået markedsbestyrelsen til helt at aflyse årets marked.

Bestyrelsen for Døllefjelde-Musse Marked var forleden samlet, og her blev den svære beslutning truffet.

- Med baggrund i det nuværende forsamlingsforbud og de udmeldinger om, hvor mange, der må være samlet i de kommende måneder, var det en enig bestyrelse, der traf den tunge beslutning om at aflyse årets marked.

- Det er rigtig synd for alle de tilmeldte kræmmere og erhvervsudstillere, Tivoliland og ikke mindst de lokale foreninger, som hvert år får del i overskuddet, lyder det fra bestyrelsen efter mødet, som ikke mindst vægter hensynet til såvel gæster som medhjælpere.

Formand for markedet, Leif Chortzen, har, siden markedet blev udskudt første gang fra maj til september, sagt, at det ikke kunne lade sig gøre at afholde et marked med over 100.000 gæster under nogen former for forsamlingsforbud.

Brug billetten til næste år

Bestyrelsen sætter nu sin lid til, at de mange stadeholdere samt gæster, som enten har købt billetter til dame- eller herrefrokosten, vil bakke op om markedet og beholde deres bestillinger og billetter til næste års marked, som bliver fra 29. april til 2. maj 2021.

Det vil dog være muligt at få refunderet sine penge inden 15. juli i år, oplyser markedsbestyrelsen. Oplysninger om refundering bliver snarest opdateret på markedets hjemmeside www.dfmm.dk.

- De damer, som har fået penge tilbage, fordi de ikke kunne komme med til damefrokosten alligevel, da Dølle blev udsat til september, vil blive tilbudt at kunne købe billetter til næste års damefrokost, så de ikke behøver at sidde i kø på markedets hjemmeside, når de resterende billetter bliver sat til salg i januar, fortæller formand Leif Chortzen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søger hjælpepakke

Markedsbestyrelsen skal nu i gang med at aflyse de mange aftaler med teltudlejning, musikere, kunstnere og andre leverandører. Ligesom de knap 700 frivillige, som hvert år sørger for, at markedet kan afvikles, heller ikke kommer på marked i år.

Dertil kommer hele spørgsmålet om den økonomiske konsekvens for Døllefjelde-Musse Markedet.

- Vi har hele året driftsudgifter i forbindelse med markedet, og nu må vi i gang med at forsøge at søge nogle hjælpepakker, siger Leif Chortzen.

Det gælder blandt andet afdrag på lån til de marker, som er opkøbt til parkering, og leje til andre marker. Udgifter til forsikringer, for eksempel en stor udgift til forsikring af de mange frivillige, som arbejder på markedet.

Leif Chotzen er medlem af den landsdækkende forening By- og markedsfester. Foreningen har i denne uge modtaget svar fra Erhvervsministeriet om, hvorledes der kan søges kompensation for aflyste arrangementer. Formanden for det lokale marked forventer, at der ikke bare i regi af Døllefjelde-Musse Marked, men også i regi af andre arrangementer landet over bliver en travl sommer med at få tolket og ansøgt om penge fra hjælpepakken.

  • De godt 100.000 gæster, som hvert år plejer at strømme til Døllefjelde-Musse Marked, må vente med markedspølserne, damefrokosten, koncerterne, indkøbene og turene i karrusellerne til april 2021. Foto: Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Annonce
Annonce
Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket