cookie-og-privatlivspolitik
De godt 100.000 gæster, som hvert år plejer at strømme til Døllefjelde-Musse Marked, må vente med markedspølserne, damefrokosten, koncerterne, indkøbene og turene i karrusellerne til april 2021.
De godt 100.000 gæster, som hvert år plejer at strømme til Døllefjelde-Musse Marked, må vente med markedspølserne, damefrokosten, koncerterne, indkøbene og turene i karrusellerne til april 2021.
Foto: Arkivfoto

Saxkjøbing Avis

Døllefjelde-Musse Marked helt aflyst i 2020

Corona har ikke bare udskudt, men helt aflyst dette års Dølle-marked
16. juni 2020 kl. 07:20 Af Margit Olsen

Annonce

DØLLEFJELDE I første omgang udsatte bestyrelsen bag Døllefjelde-Musse Marked afholdelsen af det traditionelle marked fra bededagsferien i maj til den første weekend i september på grund af covid-19 og de medfølgende restriktioner.

Men risikoen for, at ikke alle restriktioner med hensyn til forsamlinger er fjernet til september, har nu fået markedsbestyrelsen til helt at aflyse årets marked.

Bestyrelsen for Døllefjelde-Musse Marked var forleden samlet, og her blev den svære beslutning truffet.

- Med baggrund i det nuværende forsamlingsforbud og de udmeldinger om, hvor mange, der må være samlet i de kommende måneder, var det en enig bestyrelse, der traf den tunge beslutning om at aflyse årets marked.

- Det er rigtig synd for alle de tilmeldte kræmmere og erhvervsudstillere, Tivoliland og ikke mindst de lokale foreninger, som hvert år får del i overskuddet, lyder det fra bestyrelsen efter mødet, som ikke mindst vægter hensynet til såvel gæster som medhjælpere.

Formand for markedet, Leif Chortzen, har, siden markedet blev udskudt første gang fra maj til september, sagt, at det ikke kunne lade sig gøre at afholde et marked med over 100.000 gæster under nogen former for forsamlingsforbud.


Brug billetten til næste år

Bestyrelsen sætter nu sin lid til, at de mange stadeholdere samt gæster, som enten har købt billetter til dame- eller herrefrokosten, vil bakke op om markedet og beholde deres bestillinger og billetter til næste års marked, som bliver fra 29. april til 2. maj 2021.

Det vil dog være muligt at få refunderet sine penge inden 15. juli i år, oplyser markedsbestyrelsen. Oplysninger om refundering bliver snarest opdateret på markedets hjemmeside www.dfmm.dk.

- De damer, som har fået penge tilbage, fordi de ikke kunne komme med til damefrokosten alligevel, da Dølle blev udsat til september, vil blive tilbudt at kunne købe billetter til næste års damefrokost, så de ikke behøver at sidde i kø på markedets hjemmeside, når de resterende billetter bliver sat til salg i januar, fortæller formand Leif Chortzen.


Søger hjælpepakke

Markedsbestyrelsen skal nu i gang med at aflyse de mange aftaler med teltudlejning, musikere, kunstnere og andre leverandører. Ligesom de knap 700 frivillige, som hvert år sørger for, at markedet kan afvikles, heller ikke kommer på marked i år.

Dertil kommer hele spørgsmålet om den økonomiske konsekvens for Døllefjelde-Musse Markedet.

- Vi har hele året driftsudgifter i forbindelse med markedet, og nu må vi i gang med at forsøge at søge nogle hjælpepakker, siger Leif Chortzen.

Det gælder blandt andet afdrag på lån til de marker, som er opkøbt til parkering, og leje til andre marker. Udgifter til forsikringer, for eksempel en stor udgift til forsikring af de mange frivillige, som arbejder på markedet.

Leif Chotzen er medlem af den landsdækkende forening By- og markedsfester. Foreningen har i denne uge modtaget svar fra Erhvervsministeriet om, hvorledes der kan søges kompensation for aflyste arrangementer. Formanden for det lokale marked forventer, at der ikke bare i regi af Døllefjelde-Musse Marked, men også i regi af andre arrangementer landet over bliver en travl sommer med at få tolket og ansøgt om penge fra hjælpepakken.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce