cookie-og-privatlivspolitik
Forfatter Christine Marstrand holder foredrag i Nysted.
Forfatter Christine Marstrand holder foredrag i Nysted.
Foto: PR.

Saxkjøbing Avis

Dramatisk foredrag om maleri og musik

Kunstnersammenslutningen Det Blå Tårns udstilling Inferno åbnede i Bønnelyches Pakhus i Nysted den 13. juli. Undervejs er der planlagt flere arrangementer for publikum
23. juli 2019 kl. 13:32 Af Saxkjøbing Avis

Annonce
FAKTA

Onsdag 24. juli klokken 17 er der foredrag ved kunsthistoriker, tidligere operasanger Christine Marstrand. Under overskriften "Inferno og spøgelsessonater. Dramatiske havbilleder og musikalske dramaer" fortæller hun om Sveriges berømte og berygtede forfatter August Strindberg, hvis roman Inferno danner udgangspunkt for den aktuelle udstilling.

August Strindberg (1849-1912) er mest kendt for sit dramatiske forfatterskab, men betragtede sig selv først og fremmest som maler. Hans dramatiske havbilleder står som noget helt unikt i tidens nordiske kunst. De skildrer gennem elementernes rasen den ydre og indre turbulens og smerte, der kendetegnede hans liv og værk.

Musik spillede en stor rolle i Strindbergs liv. Han trakterede selv adskillige instrumenter og arrangerede Beethoven-aftener. I Strindbergs forfatterskab anvendes musikken ofte som betydningsbærende element, det gælder for eksempel musik af Beethoven, Bach, Mendelssohn, Schumann og Chopin.

August Strindberg gik ikke let igennem livet. Som sit idol Beethoven måtte han lide for at skabe stor kunst. I foredraget vil Christine Marstrand fortælle om Strindbergs dramatiske liv og relatere hans kunstneriske virke til den aktuelle udstilling i Pakhuset.

Christine Marstrand er tidligere operasanger ved Det Kgl. Teater. Hun har en Master of Fine Arts-grad i musikvidenskab og er cand.mag. i kunsthistorie med speciale i samspillet mellem musik og billedkunst. Hun holder foredragskoncerter og forelæsninger i krydsfeltet mellem musik, billedkunst og litteratur i ind- og udland.

Som forfatter er hendes seneste bogudgivelse den anmelderroste Vejen mellem Elstir og Vinteuil. Billedkunst og musik hos Marcel Proust (2018).KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce