cookie-og-privatlivspolitik
Adrian Gunning.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Engelsk stjerneorganist spiller i Sakskøbing

Som en del af årets 150-årsfejring af komponisten Charles Tournemire får Sakskøbing Kirke besøg af den engelske Tournemire-ekspert Adrian Gunning.
12. august 2020 kl. 08:51 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

SAKSKØBING Adrian Gunning var den første til at indspille Tournemires orgelmusik tilbage i 1989, og han er bredt anerkendt som en af de mest vidende på området. Han er desuden en fantastisk musiker med en meget fin sans for det særlige og mystiske i Tournemires musik. Af den grund har han også spillet hans musik over nærmest hele verden, og nu kommer turen altså til Sakskøbing, hvor hans koncert indgår i kirkens fejring af 150-året for komponistens fødsel.

Adrian Gunning spiller på alle de tre orgler i Sakskøbing Kirke: mest på det digitale Allen-orgel, der har samplede stemmer fra præcis den orgeltype, Tournemire skrev sin musik for, men også på det historiske Köhne-orgel og kirkens ældste og mindste orgel, Ramus-orglet.

Programmet består væsentligst af uddrag fra den gigantiske værkkreds "L´orgue mystique", som i alt varer omkring 16 timer! Heraf kan man høre både helt stille og mystiske satser, men også flotte, udadvendte stykker. Ud over "L´orgue mystique" byder programmet også på orgelværker af Tournemire, som er skrevet for mindre orgler.

Tournemire var en sær overgangsfigur fra romantikken til modernismen, og hans musik er derfor blevet parkeret på et af historiens sidespor. I de seneste 10-20 år er der dog sket noget - for eksempel er alle hans otte orkestersymfonier blevet indspillet i flere udgaver, og flere af hans fem operaer er blevet opført rundt omkring i Europa. I Sakskøbing Kirke er der i år vældig meget musik af Tournemire ved søndagsgudstjenesterne, foruden altså fint besøg af Adrian Gunning og 6/9 af pianisten Jonathan Powell.

Der er gratis adgang til koncerten, og dørene åbnes klokken 19.30KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce