cookie-og-privatlivspolitik
Forfatter og journalist Freya Anduin har skrevet en ny krimi.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Er skrevet i Lille Musse og ofret er fra Sakskøbing

"Mord og Minespil" er journalist og forfatter Freya Anduins tredje bog i serien om Lendorph & la Cour, som bidrog til Opdagerpolitiets opklaringsprocent på 100, når det drejede sig om mord.
22. marts 2021 kl. 06:02 Af Manfred Sørensen

Der er gode miner og dårlige miner, og miner der burde være fulde af guld. Der er onde mord, og blodige mord og selvmord, som kunne have været forhindret. Der er dem, du kender, og dem du lægger mærke til, og så er der dem, som færdes usete og usynlige lige foran øjnene på en.

Christian la Cour fortsætter sin uovertrufne indsats på Opdagerkontoret, Anna Lendorph vælger en helt ny karriere, som bringer hende tættere på politiets arbejde, Helena får uventede gæster, og Strømmen opdager, han kan selv. Og så er der familien.... Ah, den kære familie. Med de helt forkerte venner de helt forkerte steder. Det er kun et spørgsmål om tid...

Historien kommer som altid ud i geografien - denne gang så langt som fra London til Melbourne i Australien, men også indenrigs bliver læserne taget med - bl.a. fra Københavns Østerbro til Skælskør, hvor en morder jages af hunde og husarer, til en opklaringstur til Vejle. Et mordoffer er fra Sakskøbing, en morder ejer et hotel i Frederikssund.

Ægte forbrydelser er igen centrum i historierne, og det har bl.a. har betydet timer på Rigsarkivet med stabler af sagspapirer - denne gang flere kasser fulde. Det hele er skrevet i Lille Musse, som dog ikke figurerer i historien. Bogens omslag har endnu engang en smuk illustration af Anne Gyrite Schütt.

- Virkeligheden er en uendelig kilde til historier, og jeg får aldrig nok af at opdage, hvor meget der er, og hvor absurd det hele nogle gange er. 1910 var en fantastisk tid, som er meget moderne og genkendelig og så alligevel præcis så langt væk, man kan lege med historien og historierne, forklarer Freya Anduin, som er i fuld gang med at skrive den fjerde bog i serien.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE