cookie-og-privatlivspolitik
FDF-spejderne der er på vej til de Østrigske alper.
FDF-spejderne der er på vej til de Østrigske alper.
Foto: Privat.

Saxkjøbing Avis

FDF til de østrigske alper

Otte børn og fem voksne fra FDF Kettinge tager til Østrig - hvor der skal prøves kræfter med de østrigske alper.
26. juli 2019 kl. 05:42 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Lørdag 27. juli klokken 5.45 og seks dage frem, drager otte børn og fem voksne fra FDF Kettinge til Østrig, for at prøve kræfter med de østrigske alper og den storslåede natur.

Turen går til et spejdercenter lige uden for den lille by Igls cirka ni kilometer syd for Innsbruck. Her skal de bo ved siden af spejdere fra hele Europa. Som på en hvilken som helst anden lejr er børnene selv med til at hente maden i den nærmeste butik (tre kilometer ned ad bjerget) og lave maden, både over bål og i køkkenet, men der bliver også mulighed for at smage de lokale Jausebrett og andre specialiteter.

I 2014 startede lederne i FDF Kettinge, hvad de håbede ville blive en tradition om at komme ud at rejse med børnene i FDF for at give dem en oplevelse udover de sædvanlige ture i Danmark.

Da det er tids- og ressourcekrævende, blev det besluttet, at udenlandsturen skulle ske hvert femte år. Planlægningen af turen gik i gang i november 2018, hvor en lille gruppe gik i gang med at søge om penge som tilskud til rejsen.

- Vi har været så heldige, at vi har fået penge fra Lions Club Nysted, Jubilæums Fonden og Legat for Kettinge Sogn, så sammen med penge, som FDF Kettinge tjener på vores årlige Knækkerygmarch (11. maj 2019) og vores lotteri, har det betydet, at programmet for de 13 FDF er fuld af oplevelser både i højderne og i dybderne i de Østrigske alper, lyder det fra spejderene.

Turen til Østrig foregår med tog og tager cirka 14 timer hver vej. Så der er pakket mange rejsespil, så turen kan gå hurtigt. Siden marts måned har de været i gang med at træne benene og skulderne for at kunne klare distancen og kunne bære oppakningen, så der gik sport i at finde de bakker, der trods rygterne findes i rigt omfang i området omkring Kettinge og Nysted.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce