cookie-og-privatlivspolitik
Her er der ved en tidligere lejlighed gang i produktionen i Fælleskøkkenet, som altså også sørger for at skabe deltidsjob til folk, der er på kanten af samfundet.
Her er der ved en tidligere lejlighed gang i produktionen i Fælleskøkkenet, som altså også sørger for at skabe deltidsjob til folk, der er på kanten af samfundet.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Saxkjøbing Avis

Fælleskøkkenet hjælper borgere på kanten

Fælleskøkkenet er med i Rekruttering fra Kanten af Lolland-Falster, der hjælper de lokale virksomheder
07. februar 2020 kl. 05:21 Af Kim Møller Pedersen

Annonce
FAKTA
Rekruttering fra Kanten giver virksomheder mulighed for at oplære nye medarbejdere gennem et 13-ugers virksomhedsforløb, og den mulighed har Fælleskøkkenet i Sakskøbing benyttet sig af for at sikre fremtidens bemanding.
Ifølge Den Sociale Kapitalfond kan 220.000 danskere betegnes som udsatte borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Samtidig er manglen på arbejdskraft stigende i det danske samfund.
Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster er et projekt, der skal afbøde den mangel på arbejdskraft, der forventes i de kommende år. Lolland og Guldborgsund kommuner er gået sammen med det lokale erhvervsliv, Business Lolland-Falster samt videns- og netværkshuset Cabi med målet om at give 850 borgere en tilknytning til arbejdsmarkedet gennem konkrete forløb i virksomhederne.

Fælleskøkkenet deltager i projektet Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster, der hjælper de lokale virksomheder med at komme den stigende mangel på arbejdskraft til livs.

Det sker gennem et særligt tilrettelagt forløb, hvor borgere på kanten af arbejdsmarkedet får mulighed for at prøve kræfter med en ny arbejdsplads eller et nyt fag, der skal få flere borgere tilbage på arbejdsmarkedet.

- Før i tiden var ungdomsuddannelsen den normale vej for vores rekruttering. Som årgangene er blevet mindre, er det blevet sværere for os få udfyldt vores elevpladser. Derfor var vi nødt til at finde nye veje til at rekruttere nye medarbejdere, forklarer Ninna Bondehøj, der er souschef og HR-ansvarlig i Fælleskøkkenet i Sakskøbing, om baggrunden for at være med i projektet.


Med ny arbejdsplads

Gennem et særligt tilrettelagt forløb får borgere på kanten af arbejdsmarkedet mulighed for at prøve kræfter med en ny arbejdsplads eller et nyt fag, der skal få flere borgere tilbage på arbejdsmarkedet. Op mod 300 virksomheder har taget imod borgere i et forløb, og mere end 80 borgere har inden udgangen af 2019 opnået ordinære løntimer. Det er sket med baggrund i, at mangel på kvalificeret arbejdskraft er en af de største udfordringer for virksomhederne på Lolland-Falster.

Få lokale virksomheder har således en plan for, hvordan de vil rekruttere medarbejdere om få år. Gennem projektet Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster har flere virksomheder fundet en ny strategi, hvor de rekrutterer og oplærer nye medarbejdere gennem et 13-ugers praktikforløb.

Og en af disse virksomheder er Fælleskøkkenet i Sakskøbing, der sikrer fremtidens bemanding og samtidig tager et socialt ansvar.

- Der er tale om en branche i en demografi, hvor flere medarbejdere går på pension inden for 5-8 år. Vi har både et samfundsansvar og et ansvar for vores virksomhed, og derfor rekrutterer vi i dag en stor del af vores elever gennem forløb med Jobcentrene, supplerer Kirsten Skovsby, der er køkkenchef i Fælleskøkkenet.

- Når en borger kommer i virksomhedspraktik i Fælleskøkkenet, kommer borgeren til en samtale, får kortlagt sine kompetencer, og forventningerne til praktikforløbet bliver afstemt. Forløbet bliver løbende evalueret, og det giver en høj succesrate. Udover afstemning af forventninger og den løbende opfølgning får de nye medarbejdere som det første en arbejdsuniform. Det gør dem til en del af holdet, så der ikke er A- og B-medarbejdere, understreger Ninna Bondehøj.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce