cookie-og-privatlivspolitik
Gennem bebyggelsen, fra nord til syd, bliver der et indre stræde med plads til at tage ophold på bænke, spadsere eller cykle. Boligerne i Rørbæk Huse-projektet opføres i samarbejde med totalentreprenør Adsbøll Entreprise A/S.
Gennem bebyggelsen, fra nord til syd, bliver der et indre stræde med plads til at tage ophold på bænke, spadsere eller cykle. Boligerne i Rørbæk Huse-projektet opføres i samarbejde med totalentreprenør Adsbøll Entreprise A/S.
Foto: Model af Sweco Architects

Saxkjøbing Avis

Færdigt arbejde om et år

Efter en pause går byggeriet af Rørbæk Huse atter i gang.
30. december 2021 kl. 09:15 Af Kim Møller Pedersen

SAKSKØBING Der bliver nu sat fuld fart på byggeprocessen på pladsen med de kommende 37 almene boliger på den gamle Rørbæk Skole-grund igen. Byggeriet har stået stille de seneste fem uger på grund af en konkurs hos en underleverandør, fremgår det af en pressemeddelelse fra Sakskøbing Boligselskab.

Men det forventes, at det "tabte" arbejde kan indhentes, og at det nye Rørbæk Huse står færdigt til planlagt tid, hvilket vil sige til december næste år.

- Vi har været så ærgerlige over, at byggeprocessen for en stund gik i stå, så glæden er stor nu, hvor den kan gå i gang igen, fortæller formand for Sakskøbing Boligselskab, Lene Rørholt.


Konkurs og stadeopgørelse

Mange har nok bemærket, at der de seneste fem uger har været stille på den ellers så aktive byggeplads. Det skyldes ifølge boligselskabet, at den underentreprenør, som skulle lave jordarbejdet, er gået konkurs. Efterfølgende skulle konkursboet have lavet en såkaldt stadeopgørelse, og herefter har totalentreprenøren måttet bruge noget tid på at finde en anden underentreprenør. Men nu er arbejdet i gang igen, og det gælder også hen over jul og nytår.

- Med den ekstra indsats de kommende uger forventer totalentreprenøren at kunne indhente det tabte arbejde, og dermed holder aftalen om færdiggørelse til december næste år fortsat. Så det er vi naturligvis glade for, tilføjer Lene Rørholt.

Annonce

De 37 nye boliger bliver opført i både et og to plan fra 83 til 102 kvadratmeter og bliver fordelt på to "gårde", der kommer til at ligge om et fælles indre gårdrum. Arkitekturen lægger op til, at beboerne både kan dyrke fællesskabet i gårdmiljøet eller trække sig tilbage på de private terrasser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE