cookie-og-privatlivspolitik
Bytrommen Nysted arkiv

2

Billeder

Bytrommen Nysted arkiv
Foto: Jens Frederiksen

Saxkjøbing Avis

Fakkeltog med gammel bytromme i front

Nysteds to juletræer tændes 30. november, og dagen efter er der julemarked i byen.
29. november 2018 kl. 11:53 Af Manfred Sørensen

Annonce

Det kan kun blive et smukt syn, når Nysteds bytromme fra 1797 er i front i fakkeltoget i forbindelse med årets tænding af byens to juletræer fredag 30. november.

- Trommen står til daglig i den gamle byrådssal, og vi har egentlig troet, at den ikke måtte bruges, fortæller Jens Frederiksen, der er formand for NET, Nysted Erhvervs- og Turistforening.

- Men det må den godt, og så fandt vi ud af, at vi kunne bruge den, når juletræerne skulle tændes, siger Jens Frederiksen, der også kan afsløre, at Anker Christoffersen, der går med trommen, vil være klædt i tøj fra gamle dage - dog ikke helt tilbage fra trommens fødsel.

Juleoptoget går fra vandtårnet klokken 16.45, og der er lygter og fakler til de første 50 personer, men man er velkommen til at tage sin egen lyskilde med.

Klokken 17 bliver juletræet ved Rådhuset tændt af julemanden, som er den samme som sidste år, nemlig Jens Frederiksen.

Derefter går fakkeltoget mod Gl. Torv og cirka klokken 17.20 skal dette juletræ tændes. Begge steder skal der gås eller løbes om juletræet og synges julesange. Herefter kan man hygge sig i Lions telt, hvor der kan købes æbleskiver, gløgg og kakao. Det er NET, NOF, Lions og Rotary, der står for juletræstændingen.

Lørdagens julemarked foregår flere forskellige steder i byen fra klokken 9 til 14.

Det store samlingspunkt er Gl. Torv.


15 boder

- Der bliver cirka 15 boder at besøge, fortæller Yvonne Larsen fra Nysted Slagteren, som er medarrangør for fjerde gang.

- Jeg synes, at der skal være noget nyt hvert år, og i år er det motionsbingo. Det foregår på den måde, at man køber en bankoplade, og sammenligner den med de numre, vi har hængt op i byen. Har man bingo, er der en præmie, siger Yvonne Larsen, der også fortæller, at der er et motionspuslespil for børnene. Børnene skal så finde frem til puslebrikkerne.

Af andre aktiviteter kan nævnes, at NOF's julenisser huserer på rådhuset, hvor de hjælper med at lave juledekoration og juletræspyntning. Nisserne har både materiale til dekorationerne og kaffe til de voksne og lidt koldt at drikke til børnene.

Man kan besøge museet Emil Aarestrups Hus, og byens øvrige butikker er også i julehumør.

Det er dog ikke alle, der er med til klokken 14.

maf
 KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce