cookie-og-privatlivspolitik
Også sidste år var der stort fokus på sluseprojektet i Sakskøbing som her ved et stort borgermøde i Sakskøbing Sportscenter. I det nye år venter en måske afsluttende politisk behandling af sagen.
Også sidste år var der stort fokus på sluseprojektet i Sakskøbing som her ved et stort borgermøde i Sakskøbing Sportscenter. I det nye år venter en måske afsluttende politisk behandling af sagen.
Foto: Jan Knudsen

Saxkjøbing Avis

Fem millioner slusekroner i ekstraordinært bidrag

Sakskøbing Højvandssikring nærmer sig fem millioner ekstraordinære kommunale kroner til at lægge ud med
29. december 2020 kl. 14:00 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING Sluseprojektet kaldet Sakskøbing Højvandssikring har været mange år undervejs. Og stadig er der da heller ikke trykket på den endelige startknap for det projekt, som med udgangspunkt i Sakskøbing Fjord skal sørge for at sikre Sakskøbing by mod de oversvømmelser, der gennem mange år har hærget og skadet især de havnenære omgivelser.

Men nu har medlemmerne af teknik, miljø og ejendomsudvalget sendt en anbefaling videre til først økonomiudvalget og senere byrådet om, at størrelsen på det ekstraordinære kommunale anlægsbidrag fra Guldborgsund Kommune fastsættes til fem millioner kroner inklusive moms i forhold til Sakskøbing Højvandssikring.

Det skete for nylig på et møde, hvor det ligeledes blev besluttet, at administrationen ikke ansøger miljøministeren om at afskære klageadgangen i den såkaldte kapitel 1 a-sag om Sakskøbing Kystbeskyttelse.

Efter en lovændring af kystbeskyttelsesloven i foråret i 2020 kan miljøministeren nemlig i helt særlige tilfælde træffe afgørelse om at afskære den administrative klageadgang over afgørelser om kommunale fællesprojekter om kystbeskyttelse, som er igangsat efter førnævnte kapitel i kystbeskyttelsesloven.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce