cookie-og-privatlivspolitik
Fra sidste års Frugtfestival.
Fra sidste års Frugtfestival.
Foto: Sydhavsøerne Frugtfestival

Saxkjøbing Avis

Festival vil gøre os til stolte frugtambassadører

For 12. gang er der Sydhavsøernes Frugtfestival i Sakskøbing og målet er klart: Danskerne skal lære at elske den frugt, øerne er verdensmestre i at producere. Derfor skrues der op for frugtaktiviteter for børn, workshops for voksne og god, gammeldags folkeoplysning for de særligt interesserede.
28. maj 2019 kl. 08:39 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Børnene kan komme på sanselaboratorium, bage "ægte" æbleskiver og dekorere marcipanæbler med Mette Blomsterberg. Voksne kan prøve kræfter med syltning og bagning med frugt. Og de nørdede kan lære at pode frugttræer, komme på masterclasses i æblesorter, ciderfremstilling og sampling af frugtvin.

Det er nogle af nyhederne, når Sydhavsøernes Frugtfestival, der er Danmarks vigtigste og største begivenhed inden for frugt, løber af stablen 14. og 15. september. Som altid foregår det i Sakskøbing, der er det historiske centrum for frugtproduktionen på Lolland-Falster og de omkringlæggende øer.

- Vi skruer gevaldigt op for aktiviteterne, hvor både børn og voksne får syltetips, bagetricks og praktisk kendskab til frugternes kæmpe mangfoldighed, siger Claus Meyer, der er initiativtager til den traditionsrige festival, der sidste år havde 20.000 besøgende.


Mød producenterne

Den store hovedattraktion er selvfølgelig de mange boder med alle tænkelige, frugtrelaterede varer, hvor du kan møde producenterne i øjenhøjde. Dem kommer der endnu flere af i år, hvor arrangørerne regner med at komme over 70 forskellige boder. Men i år skal de besøgende også få endnu mere viden og endnu flere køkkenfærdigheder med hjem.

Blandt andet kommer der et bibliotek over 50 nuværende og tidligere frugtsorter, salg af sjældne frugttræer, spændende anbefalinger til haveejere og et ekspertpanel, der "live" kan identificere sygdomme eller sortsbestemme frugttræet, som festivalgæsterne har hjemme i haven.

- Håbet er selvfølgelig, at gæsterne bruger løs af den fantastiske frugt, vi dyrker på Sydhavsøerne og resten af landet, som vitterlig er i verdensklasse. At folk får nye ideer til at bruge den, og går fra festivalen og er lige så stolte frugtambassadører, som vi selv er, siger Claus Meyer.

Sydhavsøernes Frugtfestival har fået Povl Lønberg som ny projektleder. Han er en erfaren festivalleder med både Danmarks Østersfestival og Årets Vildtret i bagagen. I øvrigt er Povl Lønberg selv opvokset på Lolland og sidder i bestyrelsen i Lolland-Falster Lovestorm.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce