cookie-og-privatlivspolitik
Christian Bale og Matt Damon spiller hovedrollerne i "Le Mans 66".
Christian Bale og Matt Damon spiller hovedrollerne i "Le Mans 66".
Foto: PR

Saxkjøbing Avis

Film om Le Mans 66

Ugens film i uge 5 i Nysted Bio handler om optakten til det episke 24-timers Le Mans-løb i 1966, der i særdeleshed betød en dyst mellem bilfabrikanterne Ford Motors og Ferrari.
26. januar 2020 kl. 03:28 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Da bildesigneren Carroll Shelby bliver hyret af Ford, er det ikke for at skabe endnu et samlebåndskøretøj til den amerikanske befolkning. Ford har nemlig besluttet, at de vil udvikle en racerbil, der kan vinde det prestigefyldte Le Mans-løb i Frankrig.

Men konkurrencen er hård, især fra de forsvarende mestre fra Ferrari, og chancen for at vinde handler ikke kun om bildesign, men også om at finde den rigtige racerkører.

Til det formål hyrer Shelby den uregerlige, men brillante Ken Miles, og sammen må de tackle både intern og ekstern modstand under forberedelserne til det ultrahårde løb.

"Le Mans '66" har Christian Bale og Matt Damon som de to autentiske hovedpersoner, og det er instruktøren bag en anden biografisk film, "Walk the Line" om country-stjernen Johnny Cash, der står bag dramaet.

Filmen er det seneste eksempel på en Hollywood-produktion om motorsport, der også tæller Driven og Rush.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce