cookie-og-privatlivspolitik
05.08.2019.-Hajkutter-Festival i Nysted.
(Foto: Flemming Keith Karlsen)
Nysted Hajkutter Festival & Regatta vil bruge den portion penge, som de er tildelt, til flere maritime legeredskaber.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Saxkjøbing Avis

Fire lokale foreninger modtager støtte

Nordea-fonden har givet penge til blandt andre Nysted Hajkutter Festival & Regatta og Gymnastikforeningen Sydøstlolland.
03. oktober 2019 kl. 05:28 Af Katrine Sabroe Christensen

Annonce

Fire foreninger i Guldborgsund Kommune har lige fået den dejlige besked, at Nordea-fonden har besluttet at tildele dem penge.

Det er blandt andet Mødrehjælpens afdeling i Nykøbing, som har fået 20.000 kroner til projektet "Rullende Kagemand".

Bag dette navn gemmer der sig en hjælp til økonomisk eller socialt trængte familier, så de også kan holde fødselsdag for deres børn.

Tilbuddet er ikke noget nyt, men der er indtil videre ikke så mange, der har benyttet det, og det faktum kunne lokalafdelingens formand Lise Gerd Larsen godt tænke sig blev ændret.

- Vi kan faktisk ikke rigtig forstå, hvorfor flere ikke gør brug af tilbuddet. Det er i en rigtig god sag tjeneste og er med til at mindske uligheder, som vi arbejder meget med. Man kan søge om en børnefødselsdag op til 20 til 25 personer, hvor vi kommer med stort set alt, siger formanden.

I pakken er der flag, saftevand, boller og kagemand samt en gave til fødselaren.

For at komme i betragtning til fødselsdagspakken skal man udfylde et skema, og efterfølgende tager Mødrehjælpen en snak med familien.

Officielt bliver tildelingen markeret 24. oktober klokken 15 i forretningen i Slotsgade, hvor Nordeas kundechef i Nykøbing, Anita Pedersen, vil overrække Mødrehjælpen den store check.

Nysted Hajkutter Festival & Regatta har modtaget 22.000 kroner, og regattaens formand, Helle Levisen, kan afsløre, at pengene skal bruges til maritimt legetøj i forbindelse med næste års regatta.

Gymnastikforeningen Sydøstlolland har fået 3.800 kroner til en ny træningsform, Smart Training, hvor man træner hjernen via fysiske øvelser.

Endelig har Sydfalster Idrætsforening fået 30.000 kroner til en aktivitetsplads i Gedser, men de penge bliver foreløbig ikke brugt.

- Vi skal bruge 700.000 kroner for at være i mål med aktivitetspladsen, fortæller Karin Ringsing fra gymnastikforeningen.

- Men vi er meget langt fra målet, så derfor har jeg kontaktet Nordea-Fonden og bedt dem at stille pengene i bero.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce