cookie-og-privatlivspolitik
Fra månedens "Film-Perle" Hvidstensgruppen.
Fra månedens "Film-Perle" Hvidstensgruppen.
Foto: PR

Saxkjøbing Avis

Flot program i Nysted Biograf Teater

Hvidstensgruppen som månedens "Film-Perle".
29. september 2020 kl. 12:03 Af Saxkjøbing Avis

NYSTED I denne uge viser Nysted Biograf Teater den amerikanske action-thrilleren "Tenet", den nyeste storfilm af mesterinstruktøren Christopher Nolan. 

Vi følger en spion - lad os kalde ham protagonisten - i en livsfarlig kamp imod en ny slags fjende og selve tiden som begreb.

Bevæbnet med kun ét eneste ord, Tenet, begiver han sig ud på sit livs vigtigste mission, at sikre hele menneskehedens overlevelse ved at standse en tophemmelig forbryderorganisation og deres mystiske tidsforvridende våben, inversion.

Et våben, der ændrer spionens opfattelse af ALT. 

På hans rejse gennem den mørke verden fuld af international spionage - fra Danmark til London og Norge - får vores protagonist heldigvis hjælp af den kyndige kollega Neil samt konen til en russisk oligark.

Annonce

Filmen "Tenet" er som sagt instrueret af vor tids måske største filmskaber, nemlig Christopher Nolan, der tidligere har stået bag blandt andet The Dark Knight, Inception og Interstellar. Instruktøren kalder selv "Tenet" for "sin mest ambitiøse film hidtil".

I hovedrollerne ses John Davis Washington, Robert Pattinson og Elizabeth Debicki, mens andre garvede skuespillere som Kenneth Branagh og Michael Caine også medvirker.


Månedens filmperle

Som noget nyt har Nysted Biograf-Teater lavet en Film perle aften, som er den første mandag i hver måned. Den 4. oktober vises det danske drama "Hvidsten Gruppen", der er et historisk krigsdrama om den berømte modstandsgruppe under 2. Verdenskrig. Danmark, 1940. Tyskerne har besat landet, og den danske regering forsøger at tale sit folk fra at gøre oprør eller bedrive modstandskamp. 

Tre år senere bliver kroejer Marius Fiil (Jens Jørn Spottag) kontaktet af modstandskæmpere, der ønsker, at han tager del i deres ulovlige virke. Familien Fiil og deres nærmeste venner danner Hvidstengruppen, der modtager våben, ammunition og sprængstof nedkastet fra engelske fly. Men da regeringen træder af, og tyskerne indfører dødsstraf for sabotage og modstandsarbejde, bliver det virkelig alvor for gruppen.

"Hvidsten Gruppen" er Anne-Grethe Bjarup Riis' debut som spillefilmsinstruktør og har Anders Refn som teknisk instruktør.

Annonce

Filmen er baseret på en virkelig historie fra besættelsestiden og omhandler en af de mest kendte modstandsgrupper i Danmark.


Efterårsferie film

I efterårsferien vises familiefilmen "Far til 4 og vikingerne" som næsten premiere-film. Den spilles i efterårsferien 13., 14. og 15 oktober klokken 14.00. Billetter til filmen kan kun købes i Dagli' Brugsen, Nysted fra 1. oktober. Der vil til filmen være gratis frugt fra Dagli' Brugsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE