cookie-og-privatlivspolitik
Erik Grip og Peter Abrahamsen sidder ved Emil Aarestrups skrivebord i mindestuen med Aarestrups symbolske yndlingsblomst Amarylis'en.
Erik Grip og Peter Abrahamsen sidder ved Emil Aarestrups skrivebord i mindestuen med Aarestrups symbolske yndlingsblomst Amarylis'en.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Fødselsdagskoncert med Aarestrups digte

Oplev digterdoktoren Emil Aarestrups sensuelle digte onsdag 4. december, klokken 19.00-21.30.
04. december 2019 kl. 09:50 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

For 20 år siden fik musikeren og sangeren Peter Abrahamsen en for ham meget afgørende digtsamling i hånden, en bog med hjerterødt omslag og 100 mesterlige digte af Emil Aarestrup. Digtene var håndplukket af den danske litteraturforsker og lyriker, Keld Zeruneith, der har skrevet disputats om den lille trinde digterdoktor fra Nysted.

Året efter udgav pladeselskabet Exlibris en CD med 12 markante Aarestrupdigte, hvoraf de 10 var sat i musik af Peter Abrahamsen og de sidste to af Erik Grip, der også sang på CD'en.CD'en blev præsenteret ved Aarestrups 200 års fødselsdag 4. december i år 2000. For sådan en digter skal fejres, igen og igen, fødselsdag efter fødselsdag, således også i år, 219 år efter hans fødsel.

- I sin samtid blev Emil Aarestrup nærmest tiet ihjel, men han står i nutiden som den mest moderne lyriker i første halvdel af 1800-tallet. Aarestrup skal ikke bare glide over i glemslen, men vi skal huske hans fantastiske digte og glædes over hans helt eminente måde at være erotisk og sensuel på, forklarer Peter Abrahamsen.

- Derfor er det på sin plads at fejre fødselsdagen med en koncert med netop hans bedste digte.

Onsdag 4. december åbner Aarestrup Museet i Adelgade i Nysted sine døre for fødselsdagsgæster, der vil samles i de lavloftede mindestuer, hvor digteren har skrevet nogle af sine allermest kendte digte. I dagens anledning er der pyntet op med mistelten, der gror i museets smukke have og som forhåbentlig giver mulighed for mange kærlige kys. Koncerten falder i to dele, og i pausen kan man købe varm gløgg, vin og kaffe og smage på de helt specielle kager, som er bagt efter flere hundrede år gamle opskrifter.

- Aarestrup har inspireret andre digtere, ligesom han selv er blevet inspireret også internationalt, fortæller Peter Abrahamsen.

- Ikke mange ved, at den skotske digter Robert Burns har inspireret ikke kun Emil Aarestrup til digtet "Du er som en rose rød", men også Evert Taube til "Min elskling, du er som en rose". Derfor spiller jeg i anden afdeling også sange af andre digtere, som relaterer sig til Emil Aarestrups univers.

Koncerten er arrangeret af Aarestrup foreningen, og billetterne til en fin julepris på 50 kroner kan købes ved døren eller bestilles via hjemmesiden eller via mail emilogcaroline@aarestrup-foreningen.dk

Koncerten er støttet af Kulturelt Samråd, Guldborgsund.

I dagens anledning kan der også købes digtsamlinger og CD'er med Aarestrup, herunder både CD'en med Erik Grip og de tre, som Peter Abrahamsen har sat musik til.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce