cookie-og-privatlivspolitik
Odderpassager kan eksempelvis være stensætninger langs siden af vejbroerne eller en smal flydeponton, og odderpassager kan betyde liv eller død - også for de østlollandske oddere. Skilte som her ved Stadionvej er også en hjælp.
Odderpassager kan eksempelvis være stensætninger langs siden af vejbroerne eller en smal flydeponton, og odderpassager kan betyde liv eller død - også for de østlollandske oddere. Skilte som her ved Stadionvej er også en hjælp.
Foto: Kim Møller Pedersen

Saxkjøbing Avis

Først sjældne skilte, så fonds- midler og flydebroer

Der arbejdes fortsat på at søge midler til at sikre oddere gode og trygge levevilkår i og omkring Sakskøbing Å.
30. januar 2021 kl. 05:54 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING Den er set, den er live, og nu har den fået to nye skilte. Endda nogle skilte, som man ikke lige ser så mange steder. Således blev der så sent som i juledagene konstateret odder-aktivitet omkring Sakskøbing Å, og forleden blev der sat to skilte op ved Stadionvej nogle meter før hver af de to sider af Sakskøbing Å.

- Foreløbig er der sat de her to skilte op for at gøre opmærksom på odderen, og nu skal vi have sat gang i at skabe nogle flydebroer i en prioriteret rækkefølge. Vi har været rundt og kigge på et stykke over 20 vejbroer, og det er et stort arbejde, der skal gøres, fortæller biolog Magnus Engkær fra Guldborgsund Kommune

Magnus Engkær har været en del af kommunens arbejde i forhold til at få et overblik over de for nyligt genindvandrede odderes færden i det østlollandske landskab. Her har det ikke mindst været vigtigt at finde frem til, hvor det er vigtigt at sætte ind for at sikre trygge levevilkår for de lokale oddere. Det handler om at skabe flydebroer eller andre former for faunapassager til odderne under en række lokale vejbroer for at sikre, at de sjældne dyr ikke går over vejene og ender med at blive kørt ned.

Til det arbejde kræves der masser af fondsmidler, og dem er man i gang med at søge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE