cookie-og-privatlivspolitik
Foredraget den 26. september handler om krydderiernes kulturhistorie.
Foredraget den 26. september handler om krydderiernes kulturhistorie.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Folkeuniversitetet Nysted mangler hænder

Denne sæson bliver måske den sidste for Folkeuniversitetet i Nysted, hvis ikke der kommer nye folk til.
21. september 2021 kl. 09:39 Af Saxkjøbing Avis

NYSTED - Så er det tid for det første af sæsonens foredrag i Folkeuniversitetet i Nysted efter en lang corona-pause, fortæller Inger Bolt Jørgensen og fortsætter:

- Denne sæson bliver måske den sidste for Folkeuniversitetet i Nysted, for den nuværende komité, som arrangerer foredragene, har brug for nye folk til at videreføre det frivillige arbejde. Især en ny formand er der brug for.

Hvis der ikke kommer nye kræfter til, vil komitéen lukke og slukke i januar 2022 efter det sidste af de tre foredrag, der er planlagt i denne sæson. Det er en meget trist udvikling, efter at Folkeuniversitetet i Nysted har eksisteret i mere end 100 år.

Hvis nogen, der læser dette, skulle have interesse for at være med til at videreføre komitéen, kan de kontakte Marianne Hansen på telefon 29364824 eller Inger Bolt Jørgensen på telefon 54873661.

- Ved foredraget 26. september fortæller antropolog Pia Lund Poulsen om krydderiernes kulturhistorie.

Annonce

For mere end 500 år siden drog de store opdagelsesrejsende ud i verden på jagt efter krydderier, som var mere værd end det pureste guld. Det siges, at peber er krydderiernes konge og kardemomme krydderiernes dronning.

I dette foredrag følger vi krydderiernes lange rejse fra Sydøstasien til Europa. Krydderiernes historie er lang og blodig. Den handler om opdagelseslyst, magt og ære. Portugiserne satte sig for at finde den direkte søvej til de eftertragtede krydderier - peber, muskatnød og kanel - og Spanien fulgte efter.

Kendte opdagelsesrejsende som Vasco Da Gama, Columbus og Magellan får deres plads i verdenshistorien. Det blev begyndelsen på de europæiske kolonimagter, som forsynede hjemmemarkedet med kaffe, tobak og sukker. 

Foredraget finder sted i Sognehuset i Nysted, Østergade 24 C søndag 26. september klokken 13.30.

Det koster 60 kroner at deltage, og det er gratis for unge under 18 år. Alle er velkomne, og der er ingen tilmelding. Der er mulighed for at købe kaffe/te og kage i pausen, slutter Inger Bolt Jørgensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE