Annonce
Ugeavisen Lolland

Fra hyggerul til høje gear over det nordlige Lolland

Starten på Folkecykelløbet Lolland Rundt går igen i år og traditionen tro fra Sakskøbing Sportscenter. Foto: Arkiv/Ingrid Riis

Folkecykelløbet Lolland Rundt er Danmarks ældste og eneste etape-motionscykelløb og skulle i år være holdt for 38. gang. Nu bliver det i stedet til et endagsløb denne sommer.

SAKSKØBING Arrangørerne ynder at kalde det for "Danmarks hyggeligste motionsfest på to hjul", og mon ikke hyggen som altid igen er i højsædet, når nu Folkecykelløbet Lolland Rundt gør comeback som én-dagsløb?

Sikkert er det i hvert fald, at cykelløbet genopstår denne sommer. Det sker lørdag 24. juli, hvor arrangørerne har planlagt et corona-sikkert én-dagsløb med to naturskønne ruter på det nordlige Lolland.

Starten på folkecykelløbet skydes i gang 24. juli, og vanen tro med festlige trut fra tambourkorpset. Foto: Ingrid Riis/arkiv

Der er tænkt igennem

- Vi har tænkt og tænkt og glædet os til igen at kunne byde velkommen til alle vores cykelvenner. Og da vi ikke vil gå i glemmebogen, genopliver vi Lolland Rundt som et én-dagsløb. Det er både sikkert og forsvarligt, fortæller formand for Folkecykelløbet Lolland Rundt, Gitte H. Fornitz, i en pressemeddelse.

Selvom den traditionelle tre-dages tur for andet år i træk er aflyst på grund af corona-restriktionerne, så er der dømt festlige trut og traditioner ved årets udgave af folkecykelløbet. Den indledes som vanlig med, at Sakskøbing Tambourkorps & Brass Band sender rytterne ud af byen.

- Vi vil fastholde traditionerne, og vi glæder os til et gensyn med alle de tidligere deltagere og meget gerne nogle nye, der synes det kunne være sjovt at cykle med, tilføjer Gitte H. Fornitz.

Årets ruter bliver på henholdsvis 65 og 120 kilometer og runder nogle af Lollands smukkeste herregårde og slotte. Ruten går som noget nyt op over det nordlige Lolland, hvor der venter både flade strækninger og stramme stigninger, og der vil være depoter undervejs, så ingen går sukkerkolde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aller former er med

- Alle kan cykle med, uanset om man er i kageform eller superform. Der er ingen tidtagning, og el-cyklister er også meget velkomne, tilføjer formanden.

Løbet skydes som nævnt igang 24. juli klokken 9 fra Sakskøbing Sportscenter og sluttes af klokken 18, hvor bestyrelsen siger tak for i år. Priser for deltagelse, depoter med mere kan man læse mere om på www.lollandrundt.dk.

  • Starten på Folkecykelløbet Lolland Rundt går igen i år og traditionen tro fra Sakskøbing Sportscenter. Foto: Arkiv/Ingrid Riis
  • Starten på folkecykelløbet skydes i gang 24. juli, og vanen tro med festlige trut fra tambourkorpset. Foto: Ingrid Riis/arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Lolland

Fjerner alle skraldespande

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget