cookie-og-privatlivspolitik
Starten på Folkecykelløbet Lolland Rundt går igen i år og traditionen tro fra Sakskøbing Sportscenter.

2

Billeder

Starten på Folkecykelløbet Lolland Rundt går igen i år og traditionen tro fra Sakskøbing Sportscenter.
Foto: Arkiv/Ingrid Riis

Saxkjøbing Avis

Fra hyggerul til høje gear over det nordlige Lolland

Folkecykelløbet Lolland Rundt er Danmarks ældste og eneste etape-motionscykelløb og skulle i år være holdt for 38. gang. Nu bliver det i stedet til et endagsløb denne sommer.
30. juni 2021 kl. 06:45 Af Kim Møller Pedersen

SAKSKØBING Arrangørerne ynder at kalde det for "Danmarks hyggeligste motionsfest på to hjul", og mon ikke hyggen som altid igen er i højsædet, når nu Folkecykelløbet Lolland Rundt gør comeback som én-dagsløb?

Sikkert er det i hvert fald, at cykelløbet genopstår denne sommer. Det sker lørdag 24. juli, hvor arrangørerne har planlagt et corona-sikkert én-dagsløb med to naturskønne ruter på det nordlige Lolland.


Der er tænkt igennem

- Vi har tænkt og tænkt og glædet os til igen at kunne byde velkommen til alle vores cykelvenner. Og da vi ikke vil gå i glemmebogen, genopliver vi Lolland Rundt som et én-dagsløb. Det er både sikkert og forsvarligt, fortæller formand for Folkecykelløbet Lolland Rundt, Gitte H. Fornitz, i en pressemeddelse.

Selvom den traditionelle tre-dages tur for andet år i træk er aflyst på grund af corona-restriktionerne, så er der dømt festlige trut og traditioner ved årets udgave af folkecykelløbet. Den indledes som vanlig med, at Sakskøbing Tambourkorps & Brass Band sender rytterne ud af byen.

- Vi vil fastholde traditionerne, og vi glæder os til et gensyn med alle de tidligere deltagere og meget gerne nogle nye, der synes det kunne være sjovt at cykle med, tilføjer Gitte H. Fornitz.

Annonce

Årets ruter bliver på henholdsvis 65 og 120 kilometer og runder nogle af Lollands smukkeste herregårde og slotte. Ruten går som noget nyt op over det nordlige Lolland, hvor der venter både flade strækninger og stramme stigninger, og der vil være depoter undervejs, så ingen går sukkerkolde.


Aller former er med

- Alle kan cykle med, uanset om man er i kageform eller superform. Der er ingen tidtagning, og el-cyklister er også meget velkomne, tilføjer formanden.

Løbet skydes som nævnt igang 24. juli klokken 9 fra Sakskøbing Sportscenter og sluttes af klokken 18, hvor bestyrelsen siger tak for i år. Priser for deltagelse, depoter med mere kan man læse mere om på www.lollandrundt.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE