cookie-og-privatlivspolitik
Fra Frugtfestivalen 2019.
Fra Frugtfestivalen 2019.
Foto: Kim Hansen

Saxkjøbing Avis

Frivillige flokkes om festlig frugtfestival

- Omkring 100 frivillige i alderen 14 til 74 år stiller gladelig op hvert år for at give en hånd med ved Sydhavsøernes Frugtfestival. Vi tiltrækker frivillige så langt væk fra som hovedstaden, for vi har et helt særligt fællesskab, som mange gerne vil være en del af, fortæller Birte Aagaard.
30. april 2021 kl. 06:20 Af Saxkjøbing Avis

SAKSKØBING Birte Aagaard har selv været frivillig ved festivalen siden starten i 2009 og er i dag næstformand i bestyrelsen bag festivalen.

- Vi har opgaver til alle lige fra at tømme skraldespande til at grille pølser med æbler og bage pandekager med hjemmelavet kirsebærsirup i vores restaurationstelt midt på pladsen, siger Birte Aagaard.

Sammen med den øvrige bestyrelse har hun netop holdt generalforsamling og oplever en stor opbakning ikke mindst fra lokalsamfundet:

- Alle glæder sig til at komme i gang med at arrangere dette års festival, efter at vi måtte aflyse sidste år på grund af Covid-19. Idrætsforeningerne er klar til at hjælpe med at sælge øl fra Krenkerup Gods, og tamburkorpset og skolen stiller med unge frivillige til at sælge støttearmbånd til fordel for festivalen, fortæller Birte Aagaard.

Til gengæld for indsatsen får de frivillige et beløb til deres klub- eller klassekasse, og alle frivillige inviteres efter festivalen til fest med tre retter god mad og underholdning. Lars Skou Hansen fra Guldborgland Frugtplantage er en af dem, der leverer ingredienserne til festivalens traditionelle æblekage med flødeskum og hjemmelavet ribsgelé:

Annonce

- Jeg har arbejdet med frugt hele mit liv, så som frugtavler synes jeg jo, det er sjovt med alle de aktiviteter, festivalen får stablet på benene. Det er en folkefest, hvor vi fejrer frugten, siger Lars Skou Hansen.

Som regel når han selv kun et par timer på festivalen, fordi den foregår midt i høsten:

- Jeg går gerne en eftermiddagstur med familien og nyder markedsstemningen. Jeg har kæmpe respekt for det store arbejde, de mange frivillige lægger i festivalen, siger han.

Formanden for Sakskøbing Handelsstandsforening, Jan Herluf Petersen, ser også frem til årets frugtfestival i weekenden 18.-19. september:

- Festivalen er med til at sætte os på Danmarkskortet. Der er fyldt med mennesker på gaderne og i butikkerne, alle er i godt humør, og man møder en masse, man kender. For butikkerne er det en rigtig stor weekend med en betydelig omsætning, siger Jan Herluf Petersen.

Annonce

Handelsstandsforeningen støtter festivalen med logistik som strøm, afspærringer af gader, skilte og ordentlige toiletforhold.

Festivalen er støttet økonomisk af Guldborgsund Kommune, og det er der god grund til, mener formanden for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalg, Martin Lohse:

- Festivalen giver både lokale og turister en fantastisk oplevelse. Den viser vores del af verden frem, så mange udefra får øjnene op for vores landsdel. Festivalen ligger udenfor højsæsonen og understøtter dermed en trend med weekendturisme, hvor man lige tager en smuttur hjemmefra og får tanket op af nye indtryk. Samtidig ser vi generelt en tendens til, at flere danskere opdager herlighedsværdierne i deres eget land i disse år. Sydhavsøernes Frugtfestival er et godt eksempel på, at den næste spændende begivenhed ikke behøver at ligge langt væk, men kan være lige rundt om hjørnet, siger Martin Lohse.

Sydhavsøernes Frugtfestival lægger i de kommende måneder kræfterne i planlægningen, så festivalen kan gennemføres i fuld overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger i forhold til Covid-19. Bestyrelsen håber, at op imod 25.000 gæster vil besøge festivalen 18.-19. september.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE