cookie-og-privatlivspolitik
Fra Frugtfestivalen 2019.
Foto: Kim Hansen

Saxkjøbing Avis

Frugtfestival har fokus på dansk frugt og fremtidens forbrugere

Sydhavsøernes Frugtfestival udvider antallet af arrangementer for børn med leg og læring.
07. september 2021 kl. 10:02 Af Saxkjøbing Avis

SAKSKØBING Sakskøbing inviterer til Sydhavsøernes Frugtfestival i weekenden 18.-19. september og byder i år på et udvidet børneområde:

- Mange børn er optaget af miljøet og klimaforandringer, og vi ved, at børn kan lægge pres på deres forældre for at få dem til at ændre vaner. Det gælder også indkøbskurven, som gerne skal fyldes med mere dansk frugt og grønt, hvis vi skal følge de nye kostråd fra sundhedsmyndighederne for vores egen og klimaets skyld, siger Birte Aagaard, næstformand i Sydhavsøernes Frugtfestival.

I ugen op til festivalen er Cirkus Panik i byen, hvor de træner 4. klasses elever fra Ellekildeskolen i at optræde. Familien bag Cirkus Panik er 3. generations gøglere og har turneret i ind- og udland i en årrække og vil sammen med børnene skabe en helt unik forestilling, som man kun kan opleve ved Sydhavsøernes Frugtfestival:

- Vi lærer blandt andet børnene at jonglere med forskellige æbler, der er nemlig stor forskel på, om du jonglerer med Cox Orange eller for eksempel Ingrid Marie-æbler. I Frugtcirkus får børn viden om frugt på en sjov måde, fortæller cirkusdirektør Tatiana Steen.

Til frugtfestivalen får hun assistance af Rasmus Botoft kendt fra blandt andet Rytteriet som cirkusdirektør:

Annonce

- Jeg elsker danske æbler og synes, det er forfærdeligt, at der hvert år er flere tusinde tons frugt, som rådner op i folks haver. Så min opfordring lyder "spis frugt" - og gerne dansk frugt. Jeg forsøger altid selv at købe dansk frugt, fordi det ikke har rejst langt i forurenende lastbiler til skade for klimaet, siger Rasmus Botoft.

I børneområdet kan man også få malet æblekinder og teste sin viden om frugt og gamle ordsprog som "bide i det sure æble". Bagedystens tidligere dommer Mette Blomsterberg hjælper børnene med at dekorere marcipanæbler.

Som altid er der også lærerige workshops for de voksne, hvor blandt andet Meyers tilbyder sine bagekurser med æble-surdej. Mød ikke mindst de mange engagerede producenter i de omkring 50 boder, der bugner af dansk frugt og produkter med frugt, som du aldrig havde drømt om.

Festivalen 18.-19. september venter op imod 25.000 gæster. Den overholder naturligvis myndighedernes anbefalinger i forbindelse med COVID-19. Der er gratis adgang, og alle aktiviteter for børn er igen i år gratis.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE