cookie-og-privatlivspolitik
Fra Frugtfestvalen 2019.

3

Billeder

Fra Frugtfestvalen 2019.
Foto: Kim Hansen

Saxkjøbing Avis

Frugtformand hædret for indsats for madkvalitet

Formanden for Sydhavsøernes Frugtfestival har fået den fornemme Rungstedlundpris for sit vedholdende engagement i bedre fødevarer
14. september 2021 kl. 10:40 Af Saxkjøbing Avis

SAKSKØBING - Claus Meyer, der er formand for Sydhavsøernes Frugtfestival, har i denne uge modtaget Rungstedlundprisen opkaldt efter den verdensberømte forfatterinde Karen Blixens hjem nord for København de sidste mange år. Bestyrelsesformand Michael Bjørn Nellemann udtaler om tildelingen af prisen:

"Claus Meyer har revolutioneret danskernes madkultur, så selv Karen Blixen må være imponeret. Han forstår at tænke og udvikle gastronomi som en kunstart, helt som Karen Blixen gjorde det i for eksempel Babettes gæstebud. Begge har de også udvist sans for både natur og mennesker og vigtigheden af samspil dem imellem."

Ved den officielle åbning af årets frugtfestival får Claus Meyer selskab af Harald Krabbe, godsejer på Frederiksdal og bestyrelsesmedlem i Sydhavsøernes Frugtfestival. Krabbe var blandt dem, der grundlagde den succesrige Frederiksdal Kirsebærvin i 2006.

Du kan allerede nu orientere dig om årets program i Frugtfestivalens Magasin 2021 på 32 sider. Magasinet kan hentes gratis i butikkerne i Sakskøbing. Her er det også muligt at købe et armbånd, som giver en række fordele under frugtfestivalen. Armbåndet giver blandt andet voksne gratis adgang til Frugtcirkus på havnen. Børn har gratis adgang.

Som et nyt programpunkt på frugtfestivalen kommer museumsinspektør Louise Sebro fra Museum Lolland-Falster og fortæller om herregårdenes afgørende betydning for den tidlige frugtavl i Danmark. Landets første frugtplantager blev nemlig plantet ved de danske herregårde. I fortællingen kommer hun også ind på kontakten til Vestindien, hvor Danmark havde kolonier, og hvorfra vi hentede nogle af de første eksotiske frugter til landet. Arrangementet foregår lørdag 17. september klokken 12:30 i Sakskøbing Madskole. Det er gratis for alle. Tilmelding i Børneområdet.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE