cookie-og-privatlivspolitik
Sofies Hus er opført i 1880 og er med røde tegl på taget samt facader med bindingsværk, som i dag er skjult under et pudslag. Fundamentet er med kampesten, og huset har været udsat for en del sætningsskader gennem tiden og er i en meget dårlig stand.
Sofies Hus er opført i 1880 og er med røde tegl på taget samt facader med bindingsværk, som i dag er skjult under et pudslag. Fundamentet er med kampesten, og huset har været udsat for en del sætningsskader gennem tiden og er i en meget dårlig stand.
Foto: Kim Møller Pedersen

Saxkjøbing Avis

Gav tilladelse til nedrivning af Sofies Hus

Sofies Hus er ikke omfattet af kravet om særlig kommunal tilladelse til nedrivning, fremgår det af sagsfremstillingen fra seneste møde i Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget.
28. januar 2020 kl. 08:08 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

En nedrivningstilladelse ligger klar og signalerer et farvel til "Sofies Hus" i Vestergade i Sakskøbing.

Det gamle og hensygnende hus har gennem længere tid "truet" med at styrte sammen, og det har da også forårsaget en større afspærring foran huset.

Forrige blev det i Guldborgsund Kommunes Teknik, Miljø og Ejendomsudvalg besluttet at sige god for den førnævnte nedrivningstilladelse af den ellers bevaringsværdige bygning.

Fra ejeren af ejendommen var der tidligere indsendt en ansøgning om en tilladelse til nedrivning af byhuset med en bemærkning om, at Guldborgsund Kommune har meddelt strakspåbud om sikring mod sammenstyrtning, og at huset ikke har været beboet de seneste 30 år.

Huset blev i øvrigt ikke registreret som bevaringsværdigt ved den endelige vedtagelse af den bevarende Lokalplan 158 for Sakskøbing bymidte fra 2017. Det fremgår også, at Sofies Hus ikke er omfattet af kravet om særlig kommunal tilladelse til nedrivning, selv om det er omfattet af lokalplanens formålsbestemmelse om at "bevare de karakteristiske bebyggelser, gademiljøer og byrum i Sakskøbing som en sammenhængende bevaringsværdig bystruktur".

I høringsperioden indkom tre høringssvar fra Museum Lolland-Falster, Kulturmindeforeningen og Bevaringsfonden med forskellige anbefalinger om, at Sofies Hus ikke nedrives, samt at der stilles krav om opførelse af et byhus i facadebyggelinjen og i samme skala som nabohusene.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce