cookie-og-privatlivspolitik
Som genåbningen af Danmark skrider frem, begynder villavejene atter at ligge tomme hen i dagtimerne. Det betyder også, at risikoen for indbrud stiger, idet tyvene får arbejdsroen tilbage.
Som genåbningen af Danmark skrider frem, begynder villavejene atter at ligge tomme hen i dagtimerne. Det betyder også, at risikoen for indbrud stiger, idet tyvene får arbejdsroen tilbage.
Foto: Stock, GF-arkiv

Saxkjøbing Avis

Genåbning: Indbrudsboom kan være på vej

I takt med at Danmark åbner op igen, er mange lollikker, falstringer og mønboer så småt ved at vende tilbage til arbejdspladsen. Det betyder samtidigt, at indbrudstyvene igen kan genoptage deres erhverv på veje og i opgange. Med råd fra GF Lolland-Falster og Møn kan man gøre meget for at forebygge indbrud.
02. juni 2020 kl. 13:51 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

SAKSKØBING I de seneste måneder har de mange hjemmearbejdende danskere betydet omkring en halvering i anmeldelser af tyveri og indbrud hos det kundeejede selskab, GF Forsikring. Men i takt med at Danmark åbner mere og mere op, vil risikoen for indbrud stige, og flere lollikker, falstringer og mønboer vil opleve at komme hjem til et hus rippet for værdi.

Hos GF Forsikring frygter man, at stigningen bliver stor, og at tallet kommer til at tangere sidste år, hvor Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fik 3324 anmeldelser om indbrud. Heraf blev 657 anmeldelser indgivet i Lolland Kommune, mens tallet for eksempelvis Vordingborg var 291.

- I en lang periode har indbrudstyvene haft meget dårlige arbejdsbetingelser, og det betyder desværre, at antallet af indbrud sandsynligvis kommer til at stige i den kommende periode. Vi håber selvfølgelig, at indbrudstyvene ikke forsøger at indhente alle de "forsømte" indbrud. Men vores erfaring er, at sommerferieperioden også er sæson for indbrud, så vi frygter indbrudsboom, fortæller Per Haulund, der er skade- og policedirektør i GF Forsikring.


Nemt at forebygge indbrud

Heldigvis kan lollikkerne, falstringerne og mønboerne selv gøre meget for at mindske risikoen for indbrud og holde tyvene på afstand. Det vigtigste er, at tyvene ikke opdager, at man er taget væk på ferie. Samtidig er godt naboskab også vigtigt, for opmærksomme naboer er et godt våben i kampen mod indbrudstyve.

- En overfyldt postkasse sender desværre tydelige signaler til tyven. Lav derfor gerne en aftale om tømning af postkassen, så det giver indtryk af aktivitet i og omkring huset. Derudover skal du selvfølgelig huske at lukke vinduerne og gerne med ekstra sikkerhed - eksempelvis tilhaspning - ligesom det også har betydning, hvis naboen sørger for at placere hans bil i din indkørsel og benytte skraldespanden, så huset ser beboeligt ud, siger Morten Jensen fra GF Lolland-Falster og Møn, som har kontorer i Sakskøbing og Nykøbing Falster.

GF Forsikring oplyser, at kommer man i den uheldige situation og bliver mødt af et gennemrodet hus, så er første skridt at anmelde indbruddet til politiet. Derefter tager man billeder af skaderne, og når politiet har sikret sig spor til efterforskning, så kan man anmelde skade til sit forsikringsselskab og gå i gang med at rydde op og lave en liste over stjålne og ødelagte ting.


Gode råd: Sådan skræmmer du tyven.

Klip hækken ned, så tyven ikke kan snige sig ubemærket ind i dit hus.

Lås døren til dit skur eller værksted, så tyven ikke har værktøjet lige ved hånden til at begå indbruddet med.

Lav aftale med dine naboer om, at I hilser på alle, der kommer og går på vejen/i opgangen, og at I holder øje med hinandens hjem.

Skjul dine værdier, så de ikke kan ses fra vinduet.

Tænd og sluk-ure der tænder lys automatisk både ude og inde.

Rod gør tyven i tvivl, om der er nogen hjemme eller ej.

Drop ekstranøglen under dørmåtten eller i tagrenden. En tyv med god tid kan sagtens finde den. Kh.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce