Annonce
Ugeavisen Lolland

Generalforsamling i NET

Foto: Anders Knudsen

Nysted Erhvervs- og Turistforeningen har afholdt sin årlige generalforsamling

Nysted Erhvervs- og Turistforeningen afholdt sin årlige generalforsamling sidste mandag. I sin beretning sagde formanden Jens Frederiksen:

- I bestyrelsen synes vi selv, vi har haft rigtig travlt. Når vi kigger tilbage på året, kan vi også se. at NET igen i 2018 har været med i flere ting i Nysted. Det er fortsat bestyrelsens holdning, at vi skal have Nysted promoveret alle vegne fra tv, radio til aviser og blade, om et godt sted at være. Jo flere positive historier i pressen om Nysted, jo bedre.

Når man kigger på de enkelte aktiviteter i 2018, er der ikke noget, der er direkte erhvervsrettet. Vi nåede desværre aldrig at få indkaldt et erfa-møde eller lignende, men det råder vi bod på nu og indkalder første gang til fællesmøde 2. maj 2019 klokken 18.00 på Den gamle gård i Stubberup.

Vi fik i foråret 2018 henvendelse fra Dansk Cykel Union, der over tre dage afviklede et stort cykelløb i og omkring Nysted. De ville gerne have NET til at hjælpe med at bakke op om løbet og koordinere forskellige aktiviteter i byen under løbet. Det gik rigtig fint - der var mange tilskuere - selvfølgelig flest om søndagen, hvor der også var tv-transmission. Nysted fik utrolig meget positiv omtale på TV2 Sport, hvor hver anden sætning stort set handlede om, hvor dejligt der var i Nysted og omegn, og vejret kunne man heller ikke klage over.

Vi har igen 2018 lavet flere arrangementer i samarbejde med blandt andet Børneliv, NOF, Lions og Rotary, Byhuset mv. Vi har haft flere fællesmøder med NOF. Generelt er det gået rigtig godt, og der er pt. en gruppe, der ser på, om ikke NET og NOF skulle lægges sammen, da det er svært at skaffe frivillige til to bestyrelser, og der er arrangementer, som lapper over hinanden. Der er nedsat en gruppe, der ser på, hvordan en sammenlægning måske kan ske, og når der er noget mere konkret for, hvordan det kan ske, vil vi melde det ud til medlemmerne, så de kan tage stilling til, om en sammenlægning er en god ide.

Som eksempler på fælles forenings aktiviteter i 2018 kan nævnes:

Cykelløb - NET, NOF, Lions, Vandtårnsforeningen og Byhuset.

Sommermarked NET og LIONS.

Juletræstænding og julemarked i samarbejde med Lions, Børneliv i Nysted, NOF-Rotary.

Fastelavnsfest i samarbejde med Daglig' Brugsen og Børneliv.

Banko med Banko-gruppen, den gruppe er nu rykket over i byhusforeningen.

Fortsat projekt om Rådhuset som borgerhus i samarbejde med kommunen og NOF.

Fællesspisning.

Dialoggruppen med NET - NOF - Bevaringsforeningen - kommunen.

I rent NET regi har Strandgruppen søgt fonde og fået penge til at iværksætte et stort samlet projekt for Nysted Strand. Der vil blive indkaldt til borgermøde om det i april/maj. Det er et meget spændende projekt, som vi ser frem til bliver gennemført.

Flag-gruppen - der er helt selvkørende - har via fonden og kommunen skaffet penge til nye flagstænger, som vi glæder os til at se blive sat op i 2019. Super godt gået.

Børneliv har med Daglig Brugsen og JF Totalbyg som sponsor stået for afvikling af fastelavnsfesten, der i år blev holdt i Nystedsalen. Børneliv er også meget aktive i dialoggruppen og har afleveret ønsker til kommunen om, hvor der kan laves legepladser, opsættes bålhytte opstille borde og bænke med indbyggede spil mv. Gruppen håber at få flere af ønskerne opfyldt i år.

Stella repræsenterer Børneliv i NETs bestyrelse, og flere af de øvrige medlemmer har givet en praktisk hånd med, hvor der har været brug for det i forbindelse med div arrangementer og initiativer.

- Dagli'Stuen i Brugsen er klar til at blive taget i brug. Da vi overtog rummet, var der hvide fliser på væggene, så JF Totalbyg spartlede og malede væggene som et sponsorat, vi har opsat hylder, som Brugsen har sponsoreret, hylderne er til udstilling til medlemmerne og til brochure, vi har sat tavle op, så der mangler bare et legehjørne og et bord og fire stole, projektet har været meget forsinket - mest på grund af manglende hænder til færdiggørelsen. Vi har ikke glemt planen om "Brugs-dating i Nysted" en ide med at have en slukket køler, som man mødes over. Køleren er så fyldt op med oplysningsmateriale fra diverse foreninger, mulighed for at skrive forslag og tilslutte sig andres forslag og ikke mindst mulighed for at finde sammen med nogen, der har samme ideer til for eksempel medborgerhus, stranden, legepladser som en selv.

For sæsonen 2019/20 og fremover ligger der masser af påbegyndte projekter, som forhåbentligt bliver færdige til gavn og glæde for alle. Vil dog sige at vi arbejder på en struktur, hvor foreningen får flere undergrupper, da vi tror, det bliver nemmere at finde hænder til undergrupper, hvor hver gruppe kun arbejder med en ting. Med disse ord sluttede Jens Frederiksen sin beretning.

Alle, der var på valg til bestyrelsen, blev genvalgt.

  • Foto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
112

Direktør efter dødsulykke: - Det er frygteligt

Guldborgsund

Knallertkører dræbt i ulykke: Nu har retten talt

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

112

Dødsulykke i Nakskov: 32-årig klemt mellem to gravemaskiner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

Guldborgsund

Milliondyr havne-plan: Programlederen forlader sin stilling

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

Guldborgsund

Rosa fra Lolland så Børsen-spiret falde: - Det er helt vanvittigt

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

Femern

Danmarkshistorie: Har udgravet 15 millioner kubikmeter jord, sten og sand

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

112

Kørte 135 km/t i 80-zone

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Casper kæmper for nedrivningstruet vandtårn

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Guldborgsund

Dølle-beslutning vakte ramaskrig: - Føj for s....

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken