cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Saxkjøbing Avis

Generalforsamling i NET

Nysted Erhvervs- og Turistforeningen har afholdt sin årlige generalforsamling
04. april 2019 kl. 07:19 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Nysted Erhvervs- og Turistforeningen afholdt sin årlige generalforsamling sidste mandag. I sin beretning sagde formanden Jens Frederiksen:

- I bestyrelsen synes vi selv, vi har haft rigtig travlt. Når vi kigger tilbage på året, kan vi også se. at NET igen i 2018 har været med i flere ting i Nysted. Det er fortsat bestyrelsens holdning, at vi skal have Nysted promoveret alle vegne fra tv, radio til aviser og blade, om et godt sted at være. Jo flere positive historier i pressen om Nysted, jo bedre.

Når man kigger på de enkelte aktiviteter i 2018, er der ikke noget, der er direkte erhvervsrettet. Vi nåede desværre aldrig at få indkaldt et erfa-møde eller lignende, men det råder vi bod på nu og indkalder første gang til fællesmøde 2. maj 2019 klokken 18.00 på Den gamle gård i Stubberup.

Vi fik i foråret 2018 henvendelse fra Dansk Cykel Union, der over tre dage afviklede et stort cykelløb i og omkring Nysted. De ville gerne have NET til at hjælpe med at bakke op om løbet og koordinere forskellige aktiviteter i byen under løbet. Det gik rigtig fint - der var mange tilskuere - selvfølgelig flest om søndagen, hvor der også var tv-transmission. Nysted fik utrolig meget positiv omtale på TV2 Sport, hvor hver anden sætning stort set handlede om, hvor dejligt der var i Nysted og omegn, og vejret kunne man heller ikke klage over.

Vi har igen 2018 lavet flere arrangementer i samarbejde med blandt andet Børneliv, NOF, Lions og Rotary, Byhuset mv. Vi har haft flere fællesmøder med NOF. Generelt er det gået rigtig godt, og der er pt. en gruppe, der ser på, om ikke NET og NOF skulle lægges sammen, da det er svært at skaffe frivillige til to bestyrelser, og der er arrangementer, som lapper over hinanden. Der er nedsat en gruppe, der ser på, hvordan en sammenlægning måske kan ske, og når der er noget mere konkret for, hvordan det kan ske, vil vi melde det ud til medlemmerne, så de kan tage stilling til, om en sammenlægning er en god ide.

Som eksempler på fælles forenings aktiviteter i 2018 kan nævnes:

Cykelløb - NET, NOF, Lions, Vandtårnsforeningen og Byhuset.

Sommermarked NET og LIONS.

Juletræstænding og julemarked i samarbejde med Lions, Børneliv i Nysted, NOF-Rotary.

Fastelavnsfest i samarbejde med Daglig' Brugsen og Børneliv.

Banko med Banko-gruppen, den gruppe er nu rykket over i byhusforeningen.

Fortsat projekt om Rådhuset som borgerhus i samarbejde med kommunen og NOF.

Fællesspisning.

Dialoggruppen med NET - NOF - Bevaringsforeningen - kommunen.

I rent NET regi har Strandgruppen søgt fonde og fået penge til at iværksætte et stort samlet projekt for Nysted Strand. Der vil blive indkaldt til borgermøde om det i april/maj. Det er et meget spændende projekt, som vi ser frem til bliver gennemført.

Flag-gruppen - der er helt selvkørende - har via fonden og kommunen skaffet penge til nye flagstænger, som vi glæder os til at se blive sat op i 2019. Super godt gået.

Børneliv har med Daglig Brugsen og JF Totalbyg som sponsor stået for afvikling af fastelavnsfesten, der i år blev holdt i Nystedsalen. Børneliv er også meget aktive i dialoggruppen og har afleveret ønsker til kommunen om, hvor der kan laves legepladser, opsættes bålhytte opstille borde og bænke med indbyggede spil mv. Gruppen håber at få flere af ønskerne opfyldt i år.

Stella repræsenterer Børneliv i NETs bestyrelse, og flere af de øvrige medlemmer har givet en praktisk hånd med, hvor der har været brug for det i forbindelse med div arrangementer og initiativer.

- Dagli'Stuen i Brugsen er klar til at blive taget i brug. Da vi overtog rummet, var der hvide fliser på væggene, så JF Totalbyg spartlede og malede væggene som et sponsorat, vi har opsat hylder, som Brugsen har sponsoreret, hylderne er til udstilling til medlemmerne og til brochure, vi har sat tavle op, så der mangler bare et legehjørne og et bord og fire stole, projektet har været meget forsinket - mest på grund af manglende hænder til færdiggørelsen. Vi har ikke glemt planen om "Brugs-dating i Nysted" en ide med at have en slukket køler, som man mødes over. Køleren er så fyldt op med oplysningsmateriale fra diverse foreninger, mulighed for at skrive forslag og tilslutte sig andres forslag og ikke mindst mulighed for at finde sammen med nogen, der har samme ideer til for eksempel medborgerhus, stranden, legepladser som en selv.

For sæsonen 2019/20 og fremover ligger der masser af påbegyndte projekter, som forhåbentligt bliver færdige til gavn og glæde for alle. Vil dog sige at vi arbejder på en struktur, hvor foreningen får flere undergrupper, da vi tror, det bliver nemmere at finde hænder til undergrupper, hvor hver gruppe kun arbejder med en ting. Med disse ord sluttede Jens Frederiksen sin beretning.

Alle, der var på valg til bestyrelsen, blev genvalgt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce