cookie-og-privatlivspolitik
Fra Sydhavøernes Frugtfestival 2019.

2

Billeder

Fra Sydhavøernes Frugtfestival 2019.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Generalforsamling udsat

Sydhavøernes Frugtfestival har aflyst generalforsamlingen, men formanden Claus Meyers beretning kan læses her:
26. marts 2020 kl. 05:44 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

SAKSKØBING - Vi skal genopdage vores frugt. Det er målet for Sydhavsøernes Frugtfestival, som i 2019 blev afholdt for 12. gang.

Og målet blev indfriet. Der blev i 2019 solgt over 110.000 stykker frugt og tusindvis af liter most under årets frugtfestival. Det gode vejr og tætpakkede program trak mellem 20.000 og 25.000 besøgende til.

Men uden de over 100 frivillige var der ingen frugt-festival. Vi er dem dybt taknemmelige. Uden det unikke forenings- og forretningsliv og den imponerende frivillighedskultur vi har i Sakskøbing, havde vi ingen festival!

Forud for succesen var gået måneders arbejde med at planlægge og tilrettelægge frugtfestivalen. Nye boder, som viser de besøgende mangfoldigheden af den danske frugt. Nye aktiviteter for børn under temaet "leg og læring". Og opgradering af Frugtfestival-magasinet som udkom primo august og dermed var et godt afsæt for frugtfestivalen. Magasinet måtte genoptrykkes, da oplaget slap op.

En væsentlig større omsætning i vores egne boder og et større salg af festivalarmbånd, hvortil der var doneret flotte præmier til konkurrencen.

"Det er meget simpelt: dansk frugt er i verdensklasse - og frugten fra Sydhavsøerne er noget ganske særligt. Kom og vær med til at hylde den", lød det fra tidligere fødevareminister og æbleavler Ritt Bjerregaard, der åbnede festivalen lørdag under fuld musik fra Sakskøbing Tambourkorps.

"Jeg solgte lige så meget frugt på to timer, som hele sidste år", siger Peter Larsen, der er frugtavler på Lilleø. Så han måtte tage færgen hjem og plukke mere lørdag eftermiddag, så der var friske forsyninger søndag.


Rekordomsætning

Også flere boder og butikker meldte om rekordomsætning, og mange børn og voksne gik forgæves til totalt udsolgte workshops, der spændte over alt fra marcipandekorationer med Mette Blomsterberg, til bagerkurser og ciderfremstilling.

Bliv klogere: Blomsterberg afholdt ikke mindre end 5 totalt udsolgte workshops for børn. Nordisk Naturligvis et sanselaboratorium for børn, marmeladework-shop med syltedronningen, ciderfremstilling, mostpresse med den lokale SFO, brødbagning med Meyers Madhus og meget mere.

Lørdagen bød også på én af de meget populære aktiviteter, nemlig kampspisning under hujen fra de mange besøgende mellem på den ene side Mette Blomsterberg og Claus Meyer mod Tine Vinther Clausen og Martin Lohse. Mette & Meyer fik kamp til stregen, men vandt en kneben sejr.


Produktpriser

Under festivalen kunne publikum løbende stemme på deres favoritmost og -marmelade, og søndag kom et fagdommerpanel med Helle Brønnum Carlsen i spidsen og gav deres besyv med.

Vinderne af ÅRETS MOST blev Lolle Frugt (publikumsprisen) samt Danske Frugtavlere "Kongens Most" (fagdommerprisen). For MARMELADER vandt Joan Thorlin med hendes mirabelle-hyben-sylt (publikumsprisen) og Postholderens Sted vandt med deres pære-brombær-sylt (fagdommerprisen).

I årets løb har der været holdt tre bestyrelsesmøder, og en lang række arbejdsgruppemøder for at sikre gennemførelse og koordinering af de mange aktiviteter, såvel nye som gamle. Stor tak til dem, som her har båret.

Udover de mange frivillige kræfter, skal der lyde en stor tak til Guldborgssund Kommune for en generøs tre-årig støtte til frugtfestivalen, samt de øvrige mange andre sponsorer, uden dem ingen frugtfestival.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce