Annonce
Ugeavisen Lolland

Giv dine brugte briller til Afrika og Nepal

Doner din briller Foto: Privat

På Verdens Synsdag - den 11. oktober - skød Sørens Briller en ny brilleindsamling i gang.

Alle sakskøbingensere kan frem til den 31. december aflevere sine aflagte briller, som så sendes til Afrika eller Nepal. Her kan de give både et bedre syn og forøget livskvalitet hos nye ejermænd, der ellers ikke ville have haft mulighed for at få briller. Verdens Synsdag er også en oplagt lejlighed for danskerne til at få tjekket deres eget syn - noget, mange af os ifølge Søren Andersen fra Sørens Briller desværre er alt for dårlige til.

Ligger dine aflagte briller bare i skuffen og samler støv, kan du nu i stedet glæde andre ved at indlevere dem hos den lokale optiker Sørens Briller, som herefter sender dem til Afrika eller Nepal. Sammen med organisationen Syn for Sagen samler Sørens Briller nemlig briller ind til svagtseende, som ikke selv har mulighed for at købe nye briller.

Startskuddet til indsamlingen, som løber året ud, lød 11. oktober på Verdens Synsdag, der hvert år afholdes for at sætte fokus på synsproblemer verden over.

- Rigtig mange mennesker i fattige områder går rundt med ubehandlede synsproblemer, fordi der desværre ikke er ressourcer nok til at gøre noget ved dem. Det vil vi gerne være med til at ændre, og derfor er vi med i indsamlingen, som afholdes sammen med organisationen Syn for Sagen, der blandt andet arbejder for at give befolkningen i landdistrikterne i Afrika og Nepal et bedre syn, fortæller Søren Andersen.

Doner dine briller Foto: Privat

Kig skufferne igennem

Han forklarer, at de indsamlede briller naturligvis bliver sorteret og testet, inden de bliver sendt til Afrika eller Nepal - og når brillerne når frem, bliver de nøje tilpasset deres nye ejermand. Derfor tager butikken også gladelig imod alle slags briller.

- Der er både børn, kvinder og mænd, langsynede og nærsynede og folk med bygningsfejl, som har akut brug for briller. Alle slags briller kan derfor bruges, så længe stel og glas er intakte. Vi håber derfor meget, at rigtig mange vil kigge skufferne igennem for aflagte briller, der alligevel bare ligger og samler støv - for de vil helt sikkert vække stor glæde og begejstring hos folk, som ingen har, siger Søren Andersen.

Brilleindsamlingen er ikke det eneste initiativ, som søsættes i forbindelse med Verdens Synsdag. For selvom synsproblemerne er store ude i verden, så er der også brug for at kigge indad. Herhjemme oplever mere end 70 procent. af alle danskere nemlig synsproblemer på et eller andet tidspunkt i livet.

- Det er desværre et rigtig højt tal, som blot understreger, hvor vigtigt det er at være opmærksom på sit syn, som for de flestes vedkommende ændrer sig i løbet af årene. Nogen oplever det måske ved, at de begynder at have svært ved at læse varedeklarationen eller må have mobilen helt tæt på. Men desværre går mange af os rundt med dårligt syn i al for lang tid, fordi vi er for dårlige til at få det undersøgt, forklarer Søren Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tjek dit syn

Derfor er opfordringen fra den lokale optiker også klar og tydelig:

- Tjek dit syn - og gør det jævnligt. Selvom man tidligere har fået synet tjekket, uden at der var behov for synskorrektion, kan det sagtens have ændret sig. Et godt tip er at "hjemmeteste" ved at kigge i en bog eller ind i fjernsynet, mens man holder en hånd op for først det ene øje og så det andet. Læg godt mærke til, hvor tydeligt teksten eller billedet fremtræder, når du fokuserer på det. Hvis man jævnligt udfører øvelsen, bliver det nemmere at fange, hvis ens syn forandrer sig, forklarer Søren Andersen.

Han understreger, at øvelsen ikke kan erstatte en "rigtig" synstest, og opfordrer derfor til, at man hvert eller hver andet år får synet testet hos optikeren. Det gælder også, hvis man bruger briller i forvejen.

- Viser det sig, at man skal have justeret styrken i forhold til sine nuværende briller, så er efterårets brilleindsamling jo en oplagt mulighed for at donere de gamle til indsamlingen til Afrika og Nepal, så en anden kan få glæde af dem, slutter Søren Andersen med et smil.

  • Doner din briller Foto: Privat
  • Doner dine briller Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem