cookie-og-privatlivspolitik
Nikolaj Lohse har fået en enkelt forstærkning til sin førsteholdstrup.

2

Billeder

Nikolaj Lohse har fået en enkelt forstærkning til sin førsteholdstrup.
Foto: Jan Knudsen

Saxkjøbing Avis

Grønt lys til maratonturnering

Ingen indvendinger fra LF-fodboldklubber til langstrakt forårsturnering med slutspil.
30. marts 2021 kl. 06:29 Af Torben Mølgaard

LOLLAND-FALSTER - Det er ikke alle klubber, der har henvendt sig, men fra godt en håndfuld har vi kun fået positive tilkendegivelser, og det tager vi som et tegn på opbakning til vores køreplan.

Sådan lyder det fra administrationschef i DBU Lolland-Falster, Thomas Bonde Jensen, efter køreplanen for forårsturneringen har været til høring hos klubberne.

Det betyder, at unionen holder fast i den oprindelige struktur med op- og nedryknings-slutspil i de tre øverste rækker.


14 kampe på otte uger

Det betyder også et maratonprogram i foråret. Specielt for de otte hold, der havner i LF-seriens nedryknings-slutspil.

Her skal holdene efter sidste runde i grundspillet afvikle 14 kampe på otte uger. Det medfører ni weekendkampe og fem midtugerunder. Og der bliver i modsætning til tidligere sæsoner ikke fodboldfri pinse i år.

Annonce

Holdene i opryknings-slutspillet kan som udgangspunkt nøjes med én midtugerunde.

- Det er rigtigt, at nogle hold får mange kampe, men vi tager accepten af forslaget som et udtryk for, at man gerne vil spille, siger Thomas Bonde Jensen.


De må gerne fortryde

Udover turneringen skal der også være plads til pokalrunder, hvis der ellers er interesse for det i et stærkt komprimeret program.

- Klubber, der har tllmeldt sig pokalturneringen, kan nå at trække sig, hvis de føler, de står over for et sammenpresset program, fortæller Thomas Bonde Jensen.

Rødby kan blive hårdest ramt, hvis færgebyens mandskab havner i nedryknings-slutspillet i LF-serien, idet de mangler tre kampe fra grundspillet. Det betyder i værste fald 17 kampe i løbet af foråret plus eventuelle pokalkampe.

Annonce

Forudsætningen for at gennemføre køreplanen steg betydeligt torsdag aften, da myndighederne meddelte, at forsamlingsloftet hæves til 50 personer allerede fra på mandag, så det igen kan lade sig gøre at gennemføre kampe på normal vis.

De manglende kampe fra grundspillet i efteråret afvikles i løbet af knap to uger med deadline søndag 18. april.

DBU Lolland-Falsters administration udarbejder så i den efterfølgende uge programmerne for slutspillene, så klubberne kan modtage dem fredag 23. april.

Herefter kan slutspillene begynde med første runde i weekenden 30. april-2. maj.


Fem hold er klar

I LF-serien dyster seks hold om to billetter til Sjællandsserien.

Annonce

Maribo, Frem Sakskøbing, Døllefjelde, Nykøbing FC og Søllested har sikret sig en plads i top-6, mens FC Nakskov, Nordfalster og Rødby kæmper om den sidste plads.

Øster Ulslev, Toreby, Stubbekøbing, Branderslev, Eskilstrup og Systofte havner i den nederste del af rækken med endnu to ukendte hold.

De kæmper alle for at undgå nedrykning til serie 1 med et p.t. ukendt antal pladser, bl.a. fordi LF-serien fra næste sæson igen kun skal bestå af 12 hold.

Sidste runde i alle slutspil er planlagt til weekenden 25.-27. juni.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE