cookie-og-privatlivspolitik
Chefinstruktør Ib Korczak.
Foto: Privat.

Saxkjøbing Avis

Højt gradueret chefinstruktør i Sakskøbing karatecenter

Den 16. december var Ib Korczak til sin fjerde sortbæltegraduering i Okinawa Goju-Ryu karate.
11. januar 2019 kl. 07:48 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Den 16. december 2018 var Ib Korczak til sin fjerde sortbæltegraduering i Okinawa Goju-Ryu karate. En sortbæltegraduering består af både en skriftlig teoretisk del og en hård praktisk del. Så da den skriftlige prøve var bestået, gjaldt det to timers hård fysisk træning uden pauser, hvor alle teknikker, kata og kumite bliver fremvist og afprøvet foran Danmarks højestgraduerede udøvere i stilarten. Ib bestod også den praktiske del, og er nu derfor gradueret fjerde Dan.

Det er fire år siden, han bestod sin tredje Dangraduering, og med den trådte han ind i sortbælternes seniorgrader. Det er de grader, der medfører, at man i karateverdenen bliver benævnt Sensei - og nu er Ib endda kommet et skridt videre.

At der skal gå et nærmere bestemt antal år mellem de enkelte Dan-gradueringer, er blot en af de skrappe betingelser, der skal opfyldes for at få tilladelse til at gå op til sortbæltegraduering. Tiden, der går imellem gradueringerne, er med til at udvikle det mentale aspekt i karate. Og derudover bliver pensummet til både den skriftlige teoretiske prøve og den fysiske prøve sværere og sværere. Der bliver mere og mere at lære for hver gang, man skal til en ny graduering, og det gælder også inden man kommer så langt som til sortbæltegradueringen.


Chefinstruktør

Til daglig er Ib chefinstruktør i Sax-Karatecenter på tiende år, og han er klubbens højst graduerede medlem. Det er ham, der sikrer, at træningen af klubbens elever har det høje niveau, som Sax-Karatecenter er kendt for at have. Som chefinstruktør er det også Ibs ansvar at afgøre præcis, hvornår hans elever og instruktører er klar til graduering i de ærefulde sortbæltegrader. I de sidste år er der uddannet mange nye sortbælter i klubben, og det i sig selv er også vidne om et højt niveau.

Et højt niveau i karate opnår man ved at træne hårdt og lægge sin energi i den daglige træning. Men i Goju-Ryu karate har man også de særlige træningssamlinger, der hedder Gasshuku. Her mødes karateudøvere fra hele landet to weekender om året og træner sammen på tværs af klubberne og graderne. Og som noget helt særligt er der hvert fjerde år en træningssamling, der hedder Budosai. Den finder sted på den traditionelle karates fødeø Okinawa, og her mødes elever og instruktører fra hele verden for at modtage undervisning fra de allerdygtigste instruktører, dér hvor det hele startede.

Budosai finder sted næste gang i 2019, og her tager Ib afsted for at deltage for anden gang. Med sig har han tre andre af klubbens højt graduerede medlemmer. De skal dygtiggøre sig sammen med nogle af verdens allerbedste, og på den måde få ny lærdom med tilbage til træningen på Fabriksvej 7, hvor Sax-Karatecenters Dojo ligger.


Prøv karatetræning

Som det er tradition, slår Sax-Karatecenter dørene op og byder velkommen til interesserede voksne og børn, der vil prøve karatetræningens effekt på deres egen krop og sjæl. I hele januar og februar er det gratis at prøve karate, inden man melder sig ind. Nye børn træner tirsdage mellem 17.00 og 18.00; nye voksne træner også om tirsdagen, mellem 18.00 og 19.00, og på voksenholdet lover klubben, at de tager højde for dåbsattesten.

Sensei Ib og hans dygtige instruktører og assistenter underviser på en måde, der passer til den enkelte elev og fysiske formåen. Alle interesserede fra skolestartsalderen er mere end velkomne, for alder er ingen begrænsning. Karate er derimod et godt tilbud til alle børn og voksne, der ønsker at røre sig og lære meget effektivt selvforsvar på en sjov og vedkommende måde.

Sax-Karatecenter er dog ikke "kun" karate. Der tilbydes også fitnesstræning efter boksningens principper. Her er der fokus på kondition og på at komme i form - men uden selve boksningen. Klubben råder også over et stort og flot fitnessområde med udstyr og maskiner til styrketræning, og klubbens vice-chefinstruktør Kim er uddannet fysioterapeut- og lægeeksamineret fitnessinstruktør, hvilket betyder, at man kan købe et personligt tilrettelagt træningsprogram.

Alt det bliver der mulighed for at se nærmere på søndag 27. januar mellem klokken 11.00 og 14.00, hvor Sax-Karatecenter deltager i DGI's landsdækkende arrangement Fitness Try-Day. Her vil man kunne prøve sig frem i fitnessafdelingen, og der vil også være mulighed for at stifte bekendtskab med karate og boksefitness.

Sensei Ib og klubbens dygtige instruktører og assistenter glæder sig til at se lige præcis dig i Sax-Karatecenter. Vel mødt på Fabriksvej 7 i Sakskøbing.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce