cookie-og-privatlivspolitik
Et udsnit af deltagerne i generalforsamlingen.

2

Billeder

Et udsnit af deltagerne i generalforsamlingen.
Foto: Kim Møller Petersen

Saxkjøbing Avis

Igen et aktivt år i Sakskøbing Handelsstandsforening - trods corona

Forrige torsdag afholdt Sakskøbing Handelsstandsforening sin årlige generalforsamling. I sin beretning sagde formanden Jan H. Petersen:
09. november 2021 kl. 13:08 Af Saxkjøbing Avis

SAKSKØBING - Så er vi igen samlet for at kigge tilbage på året der er gået i Sakskøbing Handelsstandsforening, hvor vi igen har haft et meget anderledes år med en masse restriktioner og udfordringer grundet COVID-19.

Jeg stod samme sted sidste år og påstod, at jeg aldrig havde oplevet noget lignende og man kan roligt sige, at de oplevelser har vi da, som minimum tangeret i det forgangne år.

Vi er en stærk Handelsstandsforening med et unikt godt sammenhold og en dejlig gejst, så efterhånden som de forskellige restriktioner kom frem, kunne man vælge at slå op i banen, men nej, her arbejdes der videre efter hvad og hvordan kan vi så gennemføre en aktivitet indenfor det gældende reglement og derved prøve at undgå for mange aflysninger.


Nye i bestyrelsen

På sidste års Generalforsamling var der genvalg til Susanne Jakobsen og Jørgen Keis Hansen samt nyvalg til bestyrelsen af Finn Fabricius, som afløste Tina Kadow, der var rejst fra byen. Gitte Johansen og Thomas Ruder blev valgt som suppleanter, men som altid med deltagelse i alle vores møder, som vi traditionen tro har haft 12 af igennem året og som vi har forsøgt at videregive referaterne og orienteringerne i vores 12 Månedsinfoer.

Årets første aktivitet var som altid EFTERÅRSFERIEN i uge 42, med et fast program for ugen med bogstavs konkurrence i butikkerne og et loppe/kræmmermarked på Rådhustorvet, vejrguderne var med os, så det blev en dejlig og velbesøgt torsdag i Sakskøbing.

Annonce

Vi startede arbejdet med at pynte byen op til den kommende jul lørdag den 31. oktober, hvor Lampe-granholdet med Ole Hermann i spidsen sprintede rundt i gaderne for at få julelamper og gran på plads i masterne ...

Guirlandeholdet var også i startblokkene med 11 ivrige mandfolk, som var så klar til eftermiddagens opgave og måske en ny rekord rumlede i maven på nogen.

Vi havde igen lånt kurveliften af Steen Tambour og havde denne gang fået ny chauffør i Jørgen Wandrup, så vi kørte glade mod første guirlande på hjørnet ved Doktorparken og hvad sker der så - liften sætter sig fast i 40 minutter, det er simpelthen den dårligste motivationsfaktor der findes, alle prøver at bevare roen og da et par fra Lampeholdet går forbi og spørger om vi allerede holder pause, kunne jeg have trukket fem vindmøller - af de store ... Elektronikkens verden er mærkelig for pludselig kører det hele igen og jeg skal love for, at de guirlander kom op på plads - flot kørt af Jørgen Wandrup og ti aktive hjælpere på jorden krydret med en masse godt humør gjorde, at vi fik en dejlig eftermiddag i 13 graders varme og solskin.

Det tog 3 timer og 30 minutter og trækker vi de 40 minutter fra med liften, er vi på 2 timer og 50 minutter - det er tre minutter under den nuværende rekord, mere hvis der er nogen som går op i det i dette forum ... Det var igen vores venner fra Ældre Sagen der havde påtaget sig den store opgave med alle lyskæderne på Rådhustorvet og Torvet - denne opgave klarede de selvfølgelig på deres sædvanlige stille og rolige måde - en dejlig samarbejdspartner.

Onsdag den 4. november havde vi igen lånt liften af Steen Tambour. Vi har tidligere pyntet de tre høje træer på Rådhustorvet, men "nogen" mente ikke det var pænt ... så Kim fra Hallen var chauffør for Thomas Ruder, Michael El og undertegnede, da vi satte de mange meter lyskæder op på træerne ved indgangen til Søndergade udfor det gamle apotek. Man skal ikke rose sig selv, men for pokker det blev flot ...

Annonce

Juletræ på 8 meter

Vi var så heldige, at Krenkerup Gods traditionen tro skænkede os et flot Juletræ. Det plejer at være 10/11 meter højt, men de havde fundet et flot tæt træ på godt 8 meter i højden og da de mange lyskæder var sat på, fik vi simpelthen det flotteste juletræ i de sidste mange år. Jeg har forespurgt på et træ i år på cirka 8 meter, da det passer så fint ind i miljøet på Rådhustorvet.

Entreprenørafdelingen fra Guldborgsund Kommune henter træet ude i skoven og får det kørt til Rådhustorvet, hvor det bliver stillet på plads i foden. Folkene fra Erik Frederiksens Eftf. var igen friske til at lægge de store jernplader - som vi låner af Loxam - ud på pladsen ved Søndergade 3-5, så Lions kan opstille deres hyggelige Mølle.

Endnu engang tak til Krenkerup Gods, Kommunens folk og de to virksomheder, som med deres store hjælp er med til at få lavet Sakskøbing til en rigtig hyggelig juleby.

Så er vi ellers ved at være klar med en superflot julepyntet handelsby og kræfterne kan nu bruges på vores kunder i nogle forventelige travle uger op til jul.

Så sender Erhvervsministeriet en pressemeddelelse på gaden den 12. november, hvor de opfordrer forbrugerne til at handle på nettet på grund af coronaen. Det er ikke godt nyt for de mange detailbutikker rundt i landet og det giver helt naturligt en masse kritik fra handelslivet.

Annonce

Andre Andersen, formand i Vores Nykøbing, har en god og skarp artikel i Folketidende, hvor også Lederen, skrevet af redaktør Torsten Elsvor, sætter stor fokus på detailhandelens udfordringer med de gældende restriktioner, som sætter gode juletraditioner som juleoptog, juletræstændinger med mere på standby.

Jeg er af den opfattelse, at denne dårlige melding fra Erhvervsminister Simon Kollerup, samt den store kritik og omtale fra medierne gjorde, at forbrugerne virkelig blev opmærksomme på vigtigheden af, at handle lokalt, så man kan sige "at intet er skidt uden det er godt for noget".


Julelys skulle tændes

Vi skal tilbage til vores juleaktiviteter for fredag den 13. november skulle det store forarbejde så præsenteres for vores kunder, men grundet coronaen og "samlingsforbudet" måtte vi ikke afholde vores sædvanlige Julelys Tændes aktivitet med Tambourkorps - spejderne med fakkeltog - gratis klejner og gløgg og godt 1000 af vores loyale kunder.

Der måtte max. være 10 personer i afmærkede båse, så den kreative hjerne skulle nu bruges.

Vi kunne ikke annoncere det, for folk måtte jo ikke komme - mærkelig opgave - vi flyttede det til klokken 17.00, hvor Inga Stamphøj leverede en fantastisk juletale med fokus på mange aktuelle udfordringer for de unge mennesker på Fritidsklubben Møllen, som står Inga´s hjerte nær.

Annonce

Vi var samlet 35/40 mennesker på hele området - 10 unge fra Fritidsklubben som hjalp Inga med nedtællingen fra deres "bås" - Eskild Hansen optog det og lagde det på Facebook klokken 18.00 - TV2Øst og M-TV var også tilstede og nogle enkelte kunder stod ved brandtomten og fulgte med.

En meget anderledes "Julelys tændes" aften, men en flot indsats fra Inga gjorde, at vi kom igennem med både smil, glæde og tårer for til sidst at få lys i den flotteste jule handelsby.

Det kan lige oplyses, at Eskild lagde juletalen på Facebook klokken 18.00 og klokken 22.15 var der 5500 !! der havde set det og lørdag klokken 09.00 var det set af 9200 - imponerende.

TV2Øst havde et indslag i Nyhederne klokken 18.15 og M-TV havde stort indslag i deres mandags udsendelse, så vi kom flot omkring.

Denne dejlige lune november aften slutter normalt med, at Ældre Sagen udleverer gløgg og klejner, men det måtte man jo ikke, så vi kunne vende næsen hjemad igen og glæde os over at NU var det JUL i SAKSKØBING.

Annonce

Black Friday

Eventen med "Black Friday" ultimo november er efterhånden blevet til "Black Week" rigtig mange steder i Danmark, det er en stor handelsuge, men en dårlig trend for detailbutikkerne med store rabatter op til en julehandel.

Vi er selvfølgelig med i Sakskøbing og har samme resultat som resten af landet.

Tirsdag den 1. december skulle vi have årets BØRNEJULEOPTOG.

Det stod ikke til at redde med de gældende restriktioner og vi har hele tiden haft fokus på sikkerheden og ikke at gå på kompromis, så det måtte aflyses.

Søndag den 6. december havde vi "Raflesøndag" i byen, der var nye regler, hvor rabatten var 10 - 20 - 30% eller gratis, hvis man kunne slå fire seksere i et hug.

Vi ville gerne have krydret søndagen med noget musik fra Tambourkorpset, hvor de kunne have 10 personer på et afspærret område på Rådhustorvet, men med et samlingsforbud på 10, prøvede Myndighederne at forklare mig, at hvis så to kunder stopper ved brandtomten for at høre musikken - så var der jo tolv mennesker samlet !!. Det var det og det måtte vi tage til efterretning, men regler skal altså også give mening, der var 20.000 mennesker til julehygge i Tivoli samme søndag, men 12 på Rådhustorvet - uha da, jeg kan stadig ikke se logikken.

Butikkerne melder om en god søndag med væsentlig større omsætning end året før, så trods restriktioner en handelsmæssig succes.

9. december begynder Mette Frederiksen så at spænde buen og tage skrappere midler i brug, da 38 kommuner i landet lukkes ned. Den 11. december kommer vi så også med i puljen, da yderligere 31 kommuner lukkes ned. Restauranter - sport aktiviteter - biografer - træningscentre med mere skal lukke ned og folk opfordres til at blive hjemme og på det efterfølgende Pressemøde kommer endnu en opfordring til at handle på nettet - ny kæmpe protest fra detailbranchen.

Lad mig slutte dette med at konstatere, at vi har de bedste og mest loyale kunder her i Sakskøbing, da næsten alle butikker melder om en flot julehandel med stor opbakning fra vores kunder - så en kæmpe tak for det.


Årets juleoptog aflyst

Søndag den 13. december skulle vi have ÅRETS JULEOPTOG, men det vil jeg ikke bruge så meget krudt på - det kunne simpelthen ikke afvikles forsvarligt, men for hundene da, det gjorde ondt at aflyse det ...

Det var en meget turbulent december måned, det var næsten hver dag med et nyt tiltag.

14.december lukker Tyskland for al detailhandel med omgående virkning, det gav da lidt uro i kroppen, tænk hvis også Danmark vælger den løsning med årets 10 bedste handelsdage tilbage ...

Mette Frederiksen holder nyt pressemøde den 16. december og alle holder vejret - hvad sker der ?? Storcentre skal lukke ned fra dagen efter den 17. december, detailbutikker lukkes ned fra 25. december og alle foreløbig frem til 3. januar 2021.

Julehandlen var reddet for os, men kunderne var noget i vildrede, da liberale erhverv som frisører, massører og lignende skulle lukke fra 21. december og var vi butikker åbne - det gav noget uro, men travle dage op til den 21. december, for hvis nu vi lukkede...

Søndag den 20. december måtte vi aflyse vores tradition med gratis RISENGRØD på Rådhustorvet, men vi ville gerne have lidt liv i byen, så vi fik Atli fra "Get the Music" til at opstille nogle store højtalere og så spille noget julemusik fra 11.00 til 14.00.

Imellem de forskellige numre blev kunderne opfordret til at holde afstand eller også ønskede Sakskøbing Handelsstandsforening vore kunder en Glædelig Jul

Det var en succes og folk nød hyggen med dæmpet julemusik.

Vi plejer at have besøg i butikkerne af Tambourkorpset den 23. december, men den tradition var naturligvis også aflyst og folk havde også fået nok af - pas på - hold afstand med mere, nu ville vi hjem i vores huler og prøve at få det bedste ud af julen.


Radio Sydhavsøerne

Vort samarbejde med Radio Sydhavsøerne om en aktivitet igennem december måned som startede tilbage i 2009, blev i 2020 udgaven til programmet:  "Alletiders Morgen"

Radioen sætter hver dag fokus på en ny af de 17 deltagende butikker i Sakskøbing, hvor der spørges ind til det interview den respektive butik har lavet - den lytter der hurtigst melder ind med den rigtige løsning vinder så et gavekort på 500,00 kroner skænket af dagens butik.

Denne aktivitet giver nogle høje lyttertal på RSØ og Handelsbyen Sakskøbing får en masse positiv omtale igennem hele december.

Lørdag den 9. januar var det tid at få pillet vores juleguirlander ned igen. Vi var samlet 12 mand, men med samlingsforbud på nu fem personer, måtte vi fra start lave holdinddelinger, så alle havde deres plads i arbejdet, hvis vi skulle blive kontaktet. Det gik som altid godt, vi måtte råbe lidt højere med de dårlige jokes, da vi jo skulle holde afstand.

Vi klarede det på 1 time og 18 minutter og det er ganske flot under disse forhold - rekorden er 1,11 - de 7 minutter kan vi acceptere, men hvad der var endnu værre, vi måtte undvære de kogte sild hos Michael El grundet samlingsforbuddet.'

13. januar forlænger Mette Frederiksen nedlukningen til 7. februar.


Virtuel bestyrelsesmøde

18. januar afholder Sakskøbing Handelsstandsforening sit første virtuelle bestyrelsesmøde nogensinde, tænk jeg skulle være med til det ....

Vi vedtager blandt andet at tage fra vores tilskudspulje, som vi fik af Guldborgsund Kommune og give 50 % på annonceprisen i Saxkjøbing Avis, hvor vi laver en avis i megaoplag under overskriften: "Vi er her stadig - Bagdørssalg i Sakskøbing".

Salgsbrev ud samme aften - hurtig deadline - og 20 sider klar til trykken fredag.

Det er sammenhold og styrke i topklasse - tak for det.

28. januar nyt pressemøde med Mette Frederiksen, hvor man forlænger nedlukningen til 28. februar ... UPS den er sgu voldsom - vores kunder skal kunne bytte deres julegaver eller de har et specifikt behov og vi går bare rundt i en lukket butik, nu frem til 28. februar og fra 25. december - jeg har aldrig haft så lang en "juleferie".

Næste morgen er Kirsten og Danny fra Super Brugsen rundt i byens butikker med kage for at skabe lidt positiv stemning i en svær tid - flot initiativ.

1. marts og vi åbner igen - hurra - det fejres med flag i gaden og en information til vores medlemmer fra de liberale erhverv, som stadig ikke må åbne, at vi føler med dem og nok skal vende tilbage med flag, når de må komme med, men for os andre skulle glæden ud og det skulle fejres - Super Brugsen var rundt i butikkerne med flotte tulipaner - tak for dem.

2. marts var Politiet på kontroltjek i butikkerne - skilte og håndsprit tjekket - sikkerhed frem for alt, det er til alles fordel, at der er styr på detaljerne og vi var velforberedte i Sakskøbing.


Grænsehandel for 5.5 milliarder

Detail.dk oplyser, at de lukkede grænser har haft positiv indvirkning på dansk økonomi. Grænsehandelen er sat på stop - der handles årligt over grænsen for 5,5 milliarder - det svarer til 100 supermarkeder med 4800 ansatte!!

Det er tankevækkende og ydermere betales der ikke pant i Tyskland, så de mange dåser havner i den danske natur eller i vores dagrenovation ...

Mandag den 15. marts starter Sportigan/Læder og Sport ophørsudsalg i detailbutikken.

Jeg havde orienteret min bestyrelse på vort møde den 9. marts om min fem årsplan og jeg må da indrømme, at popularitetsprisen ikke var på tale - det havde jeg nu heller ikke forventet.

Onsdag den 31. marts har vi op til Påske lavet "Crazy onsdag" med fællesannoncering i Saxkjøbing Avis og umiddelbart efter Påske den 6. april får vore medlemmer fra de liberale erhverv lov til at åbne igen og endelig den 21. april kommer de sidste medlemmer fra restaurationsbranchen med igen, begge dage fejres naturligvis med flag i byen.

Den 14. maj havde Demensforeningen og Ældre Sagen arrangeret en event i byen med møder ved Tøjeksperten - musik ved Kop & Kande og grill pølser ved SuperBrugsen.

Et flot arrangement, men synd det ikke var annonceret i Saxkjøbing Avis, for det havde fortjent endnu større opbakning. Vi deltog med flag i byen.

Vort Pinsearrangement ultimo maj med gratis morgenkaffe på Rådhustorvet var også en udfordring, da vi igen skulle leve op til samlingsforbuddet på nu max. 100. Vi inddelte området ved Rådhustorvet i tre zoner, så underholdningen der igen blev klaret flot af Ulrikke og Brian var i den ene - Kræmmermarkedet i den anden zone, og så kunne servering af kaffe, rundstykker og gl. dansk foregå i den tredje. Endnu en gang klarede Tambourkorpsets Venner opgaven perfekt - en dejlig samarbejdspartner og vi fik gennemført en god aktivitet efter lovens rammer.

Vort dygtige Tambourkorps deltog naturligvis også i dagens festligheder og på deres vej tilbage igennem byen, drejede de pludselig ind i min baggård for at markere Sportigans sidste åbningsdag med detailbutik. Det var virkelig hyggeligt og meget rørende, men der sidder vist et par damer her i nærheden, der har røde ører, for det var Tambourkorpset ikke bestilt til!!


Præstationsprisen 2021

Den 25. maj modtog undertegnede på vegne af Sakskøbing Handelsstandsforening "Præstationsprisen 2021" som uddeles årligt til en institution, virksomhed eller person som igennem året har ydet noget særligt for borgerne.

Det er de Konservatives lokalforening i Guldborgsund, der uddeler prisen og her havde man lagt vægt på vores indsats med Juleoptog, deltagelse i Sydhavsøernes FrugtFestival og senest under nedlukningen med udbringning af varer til vore kunder. Alt dette udført som ulønnet og frivilligt arbejde medførte, at vi skulle have dette klap på skulderen.

Det var naturligvis en stolt formand der modtog prisen og vi er kommet i et flot selskab.

Den 3. juni åbner "Blomsterkransen" i den tidligere Flora bygning, nu har vi igen en blomsterbutik i byen.

Samme aften er 9 friske fyre på gaden og får hængt vores 53 blomsterampler op i byens gader på en time ...

Den 4. juni havde vi så "Søndergade Open" som var en helt ny aktivitet, der blev bragt på bane ved en super brainstorming på vort bestyrelsesmøde. Det væltede ind med ideer og resultatet blev underholdning af Mark og Danny og Sakskøbing Tambourkorps - biler i gaden og danseopvisning fra Team Elnegaard. Der skulle bare ske noget positivt for vores kunder og det hele blev bakket op af en Mega avis med annoncetilskud fra vores støttepulje fra Guldborgsund Kommune. Saxkjøbing Avis udkom med hele 24 sider, så flot opbakning og vi var også heldige med vejret, så resultatet blev en dejlig fredag for os alle, kunder og butikker.

Vi må også erkende, at der var plads til forbedring, det gik stærkt med at arrangere det hele, men aktivitetens navn, manglende salgssteder af øl og vand, samt en bedre tidsplan for afviklingen af de forskellige events kunne være gjort bedre. Vi lærer noget hver gang ...

Den 1. juli får byen en "pop-up" bagerbutik i Madskolen i Torvegade.

Lørdag den 24. juli er det tid til cykelløbet "Lolland Rundt" som i år blev gennemført som et en-dagsløb grundet diverse restriktioner og med et deltagerantal på 162 ryttere.

Under normale tilstande er det jo et tre-dagesløb og med et deltagerantal på godt 300 personer - flot løbet blev afviklet, men vi manglede rigtig meget de glade deltagere i vores butikker.


28 sider i Saxkjøbing Avis

Den årlige Saxine/Stegt Flæsk blev afviklet fredag den 30. juli, hvor dagen startede med et voldsomt blæsevejr, så da der skulle dækkes op i gaden om formiddagen, blæste plastikstolene rundt i gaden. Flere kunder påtalte det dårlige vejr og sagde det var synd for os, når vi prøvede at samle byen, men jeg kunne oplyse, at vi havde bestilt godt vejr fra kl. 17,00, så de kunne roligt komme igen.

Det var nu ikke helt korrekt, for vi skulle hen til klokken 17.25 inden vinden lagde sig og det flotteste juli vejr kiggede frem.

Alle 350 spisebilletter var solgt - Tambourkorpset var i byen - Kræmmermarked på Rådhustorvet - veteranbiler på Torvet og i Tuborgs Gård - biludstilling på Torvet - Mark og Danny totalt klar med underholdningen og masser af stegt flæsk fra Landsbyen, jeg siger bare: what´s not to like !!

Da vi skulle lukke ned klokken 20.00 ville folk ikke hjem, der var flere borde fyldt med kunder på 50+ som nød stemningen, aftensolen, de kolde fadøl og den gode musik ...

Hvor godt og vigtigt for vores sammenhold i Sakskøbing.

Vedrørende sammenhold kan jeg da også oplyse, at Saxkjøbing Avis udkom med hele 28 sider i denne uge - stærk opbakning fra vores medlemmer.

20. august var der igen "Lys over Lolland" på Saxkjøbing Sukkerfabrik, vi markerede åbningen med flag i byen.


Årets Frugtfestival

Den tredje weekend i september var det så igen tid til den årlige Frugtfestival, efter vi måtte corona aflyse i 2020.

Vi støvede drejebogen af og gik i gang med at forberede den 12. Frugtfestival i Sakskøbing og det hele gik planmæssigt - flot arbejde af folkene fra Michael´s El - Jakob Aagaard og hans team, Kenneth VVS samt den nye pladsformand, ham der styrer det hele og holder overblikket i pressede situationer, Jørgen Wandrup, han fik virkelig en drømme debut - respekt her fra .....

Madens Folkemøde havde desværre valgt at flytte deres event til ugen efter Sydhavsøernes FrugtFestival og da vi henvender os til en del af de samme producenter og kunder, gav det et minus på hele otte stande på vores FrugtFestival.

Da der til begge arrangementer ydes tilskud fra Kommunerne, er det virkelig synd, at så meget godt krudt og chancen for at sætte Lolland Falster på det store Danmarkskort fyres af med otte dages mellemrum - lad os håbe at Madens Folkemøde går tilbage til deres normale dato i maj måned i 2022.

Under afviklingen af Sydhavsøernes FrugtFestival har vi Tambourkorpsets Venner med som hjælpere eller praktiske gris om man vil fra fredag morgen og til søndag aften.

Det er godt samarbejde for de yder en stor indsats, jeg gik igennem byen søndag morgen og alt var tjekket op - rent og pænt og man kunne ikke se, at der havde været 12000/15000 mennesker i byen dagen før.

Vejret artede sig også ganske fint, lidt regn under opstillingen fredag men ellers skyet og lidt sol henover weekenden, krydret med lidt kold vind.

Der skal altså også lyde en stor tak til Entreprenørafdelingen i Guldborgsund Kommune for i ugen op 18. september blev bede renset - træer og buske klippet - gaderne fejet, så byen stod snorlige fredag morgen, en virkelig flot og veltrimmet by - så er man sgu stolt.

Nogle af vores medlemmer brummede lidt over de manglende stande i Søndergade, så lad mig benytte lejligheden til at spørge om de forretningsdrivendes indsats i årets Frug tFestival udover at flytte en masse varer ud på fortovet, hvor var frugt dekorationerne? hvor var det der skulle gøre det specielt for kunderne ? det lignede umiddelbart en "julesøndag".

Til gengæld var der virkelig opbakning på annonceringen, så Saxkjøbing Avis udkom med en stor flot avis spækket med gode tilbud.

Lad mig runde årets Frugtfestival af med at konstatere, at vores kunder har savnet disse arrangementer - købelysten var stor, folk er glade "for at komme ud" igen og møde andre, så en rigtig dejlig weekend fyldt med positive mennesker og omsætningsmæssigt helt i top.


Imponerede tal

VisitLollandFalster har fået lavet en undersøgelse via 3G teledata over de to dage vores FrugtFestival varer. Data er indsamlet i to zoner der dækker Torvet og Søndergade og tæller unikke besøgende med 3G net. Der har været 16152 besøgende, besøgende har været her tre gange længere end "normale" weekender, ca. 1/3 del af gæsterne kommer fra områder udenfor Lolland-Falster, den største stigning i besøgende er aldersgrupperne 26-35 år og 66+.

Der er ca. 660 flere overnatninger end "normalt" fredag til lørdag og lørdag til søndag og et nøgletal siger, at en overnattende gæst har et døgnforbrug på 1000,00 kr., så genererer det en potentiel turismeomsætning på 660.000,00 kr. flot og imponerende tal ....

Vi skal videre - der står nogle "deroppe" og siger, at jeg har været her i to timer.

Der skal lyde en stor tak til SuperBrugsen for deres handling af Handelsstandens gavekort - årlig omsætning på godt 275.000,00 kroner - sådan .....  Vi mener stadig, at et gavekort til Handelsstanden skal være gratis, så det er vigtigt, at SuperBrugsen yder denne flotte service uden beregning - tak til personalet i Kiosken og en speciel tak til altid glade Kirsten.

Jeg har lige været forbi vort gode forhold og respekt til folkene fra Entreprenørafdelingen - men de kæmper en flot kamp året igennem med mindre og mindre personale, for at vores by altid er præsentabel og samtidig yder de stor service - der skal også lyde en stor tak til Sakskøbing Tambourkorps Venner, SaBTK og Ældre Sagen for jeres altid positive indgang til vores ønsker og krav - TAK.

Jeg vil også gerne takke Flemming Favør og Jesper Thaaning - I er altid klar med en hjælpende hånd, når jeg kalder. Flemming klarer al kørsel med scenevognen og Jesper er skarp med Julens indbydelser, så stor TAK til jer to.  

Jeg vil slutte min beretning med at takke mine bestyrelseskolleger for et godt og konstruktivt år. Tak for husly i Grønnegården hos Janne til vores møder, da vi igen måtte samles.

Jeg vil også gerne takke Loxam, entreprenør Erik Frederiksen Eftf., Politiet, Pressen, Turistforeningen, H&I Foreningen, Lokalhistorisk Forening, Fællesrådet og Sydhavsøernes Frugtfestival, ja alle Sakskøbing Handelsstandsforening på den ene eller anden måde har været i kontakt med, for et godt og udbytterigt samarbejde.


FREMTIDEN:

For handelsbyen SAKSKØBING tegner lys, hvis vi selv vil.

Vi vil og vi skal holde vort image som en god Handelsby, med et godt sammenhold, og med nogle velassorterede specialbutikker med dygtige medarbejdere - en aktiv og meget læst Saxkjøbing Avis samt nogle skarpe Supermarkeder.

Ingen tvivl om at vi kæmper med nethandelen, den er kommet for at blive, og de sidste mange måneder har vi også kæmpet med COVID-19 og de restriktioner, som det har medført.

Vi har heldigvis oplevet en stor loyalitet fra vores kunder, da de har været gode til at bakke op og HANDLE LOKALT.

Vi skal som forretninger sige pænt tak for den opbakning og med vores aktiviteter lave nogle gode oplevelser både indenfor det kulinariske og det handelsmæssige som vores by kan byde på, så vi alle sammen, føler stoltheden ved en stærk Handelsby med et højt aktivitetsniveau - for det skal bevares.

Lad os se frem mod 2022 og glæde os til blandt andet:

Rekord SAKSEN skal afsløres.

Byens juletræ skal tændes nu med vores kunder.

Børnejuleoptog igen primo december.

Lolland-Falsters største Juleoptog skal på benene igen.

Spændende aktiviteter fra Hjælpepakken.

Pinse/forårssalg i juni.

Saxine Musik og Flæsk i juli.

Frugtfestival 2022.

Jeg kunne jo blive ved.

Lad os løfte i flok og fortsat bevare SAKSKØBING som en god HANDELSBY.


Vort slogan:

"Sakskøbing - byen der smiler" - og vi har stadig grund til det. Med disse ord sluttede formanden sin beretning.


Nye bestyrelsesmedlemmer

Til bestyrelsen genvalgtes Kim Hansen, Birthe Kristensen og Finn Fabricius men Thoms Ruder blev ny i bestyrelsen. Som suppleanter valgtes Gitte Johansen og Ole Lysholt. Til revisorer blev Jan Olsen og Mai Wandrup genvalgt mens Søren blev genvalgt som revisorsuppleant.

Regnskabet viste et overskud på kroner 658,- og til næste år er der budgettet med overskud på kroner 500,-. Kh.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE