cookie-og-privatlivspolitik
Stand Up Paddling på Sakskøbing Fjord.
Stand Up Paddling på Sakskøbing Fjord.
Foto: Kim Hansen

Saxkjøbing Avis

Indbyder til "åbent hus"

I sæsonen 2021 er der kommet en ny disciplin i huset, nemlig Stand Up Paddling
14. august 2021 kl. 06:53 Af Saxkjøbing Avis

SAKSKØBING - Saxkjøbing Roklub har i snart halvandet år været underlagt diverse restriktioner på grund af Covid19  Vi har været forment adgang til klubhuset, haft udlånt romaskiner, har kunnet ro uden for, men er nu ved at nærme os normale forhold, og har følgende at fortælle om status og muligheder, fortæller Ulla Petersen.


Kort om sæsonstart

- Sommeren 2021 startede meget forsigtigt med nedlukninger på grund af corona, fortæller Svend Rykær og fortsætter:

- Vi kunne have rospinning i bådehallen med stor afstand, og hvis vejret var fint, blev det udendørs. Der var en del af vores medlemmer, der mødtes tirsdag og torsdag formiddag. Vi var få, der roede vinterroning, det blev til fire personer, der roede 355 kilometer og 3.930 kilometer ergometer.

Standerhejsning blev afholdt 27. marts, og så kom der mere aktivitet på vandet i inrigger, kajak og SUP. Roning og SUP. 27 personer har roet og padlet 2.077 kilometer til dags dato (medio juli). 10 personer har roet 297 kilometer i kajak. Der er en del af vores medlemmer, der er blevet indendørs i ergometrene.

Vi har deltaget i Aktiv Sommer med 2 - en mini-roskole og"Sjov på vand" - en ny slags sommerskole, slutter Svend Rykær.

Annonce

Om Stand Up Padding

- I Sæsonen 2021 har vi fået en ny disciplin i huset, nemlig Stand Up Paddling, forkortet SUP. Klubben ejer syv faste boards, der kan bruges af klubbens medlemmer, enten sammen med instruktører på klubaftener, eller når man er frigivet i klubben til det, på alle tider indenfor dagligt rofarvand. Når man bruger boardet i klubben kræver det, at man kan svømme 300 meter, og at man har fået undervisning i det - enten i klubben eller har et bevis fra en kursus eller lignende, fortæller Mai Wandrup og fortsætter:

- Stand Up Paddling er en vældig populær strandsport i disse år, hvor man rundt om på strandene ser en del boards. SUP-boardet kan bruges til det, men det kan også bruges til mange andre ting. Det kan bruges til at sejle langture eller til konkurrencer. De fleste lærer forholdsvis hurtigt at stå på boardet og kan ret hurtigt bevæge sig omkring på det, hvilket er fint til en prøvetur. Det er tilgængeligt, og de fleste får hurtigt succes.

Men hvis man vil bruge boardet til andet og mere end at stå i strandkanten, så kræver det noget øvelse. Først og fremmest er det en fordel at sejle lige ud i stedet for en mere slingrende sejlads, hvilket er almindeligt blandt de fleste nybegyndere. Det kræver nemlig noget øvelse at sætte padlen lodret i og lave et lodret træk.

Det er en god træning for mave, ryg og skuldre, idet man bruger alle tre dele i det korrekte tag på boardet.

Afslutningsvis kan det oplyses, at det nye tilbud er kommet i stand via en flot bevilling på 45.000 kroner fra Guldborgsund Kommunes pulje "Bevæg dig for livet" suppleret af tilskud fra Lollandsfonden og OK-fonden.

Annonce

Lørdag 21. august klokken 11.00-15.00 indbyder roklubben til "åbent hus" med motion for hele familien - se annonce andetsteds i avisen

- Vi håber på, at mange nysgerrige lægger vejen forbi Havnegade, og at resten af rosæsonen bliver rigtig travl med stor aktivitet, så vi kan glemme alle de "sure" nedlukningsdage, slutter Mai Wandrup.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE