cookie-og-privatlivspolitik
Freya Anduin holder foredrag om krimier i Nysted Sognehus.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Inde i en krimi

Mange læser krimier, og der er et utal af serier på tv. Den første rigtigt kendte detektiv var Sherlock Holmes - men var han virkelig så speciel?
23. oktober 2021 kl. 10:17 Af Saxkjøbing Avis

NYSTED Tirsdag 26. oktober klokken 19.00 i Nysted Sognehus tager forfatter Freya Anduin publikum med ind i maskinrummet på en krimi. Det bliver en snak om måden at tænke opklaring på, hvordan man skaber en historie, hvordan man har skrevet krimier i over 100 år, hvordan pressen har forholdt sig til kriminalstof, og hvordan man fletter fakta og fiktion sammen - og hvordan man skaber karakterer, der er langtidsholdbare, og som man ikke bliver træt af, så man ikke lader sin helt dø eller pensionere af bare irritation.

Foredraget tager afsæt i serien om Lendorph & la Cour og den forudgående research (og Schütts omslagsillustrationer), med skæve eksistenser, et opdagerpoliti, der kunne give Sherlock Homes baghjul, opfindsomme forbrydere også videre, men det kommer også til at handle om krimier/romaner i "almindelighed" i en dialog med publikum, så de i størst mulig grad involveres og kan bidrage med læseoplevelser med videre, så det er "nede på jorden" og med brug af eksempler, som er morsomme, vedkommende og genkendelige og ikke forudsætter kendskab til hverken bøgerne eller historie. Arrangementet er gratis.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE