cookie-og-privatlivspolitik
Sidste sommers store tartelet-dyst på og omkring Hotel Saxkjøbing dannede blandt meget andet også rammen om den første officielle fremvisning af Sakskøbings nye imponerende vartegn.

3

Billeder

Sidste sommers store tartelet-dyst på og omkring Hotel Saxkjøbing dannede blandt meget andet også rammen om den første officielle fremvisning af Sakskøbings nye imponerende vartegn.
Foto: Kim Møller Pedersen

Saxkjøbing Avis

Kæmpesaks har fundet sin plads

Projektet med at skabe verdens største saks har været et samarbejde på tværs af private virksomheder, foreninger og frivillige i Sakskøbing
28. januar 2021 kl. 05:52 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

SAKSKØBING En anderledes velkomstportal. Det er en af de måder, som verdens største saks bliver præsenteret på i det ansøgningsmateriale, som medlemmerne af kultur, fritid og bosætningsudvalget har kigget på.

Bag ansøgningen om støttekroner fra Kulturpuljen til at skabe en anderledes velkomstportal eller slet og ret anderledes indgang til Sakskøbing står en arbejdsgruppe med afsæt i en lang række lokale foreninger, aktører og frivillige kræfter.


Modsat vandtårnet

Arbejdsgruppen har arbejdet med at få "Verdens største saks" opsat på det offentlige grønne areal på modsatte side af Sakskøbings smilende vandtårn. Her er det hensigten, at den store saks bliver sat som en ny skulptur i Sakskøbing.

Det fremgår alt sammen af det materiale til kultur, fritid og bosætningsudvalget.


Ansøgt om 92.000 kroner

Af førnævnte materiale fremgår det ligeledes, at det er "4990 og omegn i focus", der står som ansøger om et tilskud på 92.000 kroner fra Kulturpuljen til at etablere "Verdens største saks i Sakskøbing".

Annonce

Der er dog kun indstillet et beløb på 40.000 støttekroner fra Kulturpuljen forud for udvalgsmedlemmernes behandling af sagen om det kulturhistoriske monument, der både har til hensigt at danne ramme om en port til Sakskøbing og samtidig beskrive og forklare, hvorfor byen hedder, som den gør.

Den tre meter og 62 centimeter lange saks bliver med en tilhørende plade under sig sat, så den kommer til at rage 4,33 meter op i højden. Den er oven på den første officielle præsentation ved sidste sommers store tarteletdyst hos Hotel Saxkjøbing og på Torvet senere blevet endeligt godkendt af Guinness World Records som verdens største saks.

Den samlede projektudgift til verdens største saks er på 138.600 kroner. Med i projektet er blandt andet også skilte, som kan fortælle om Sakskøbings lidt specielle navn og historien bag saksen på dansk, tysk og engelsk. Dette arbejde vil Sakskøbing Turistforening påtage sig i samarbejde med Lokalhistorisk Arkiv i Sakskøbing.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE