cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Kirker og godser

Ved det næste arrangement i Sakskøbing Lokalhistoriske Forening fortæller museumsinspektør Jesper Munk Andersen om kirkerne i området og deres sammenkædning med godserne i perioden fra ca. 1600 og frem til i dag.
06. november 2018 kl. 11:26 Af Saxkjøbing Avis

Annonce

Jesper Munk Andersen vil tage tilhørerne en tur rundt til en række af Sakskøbing omegns markante kirker, når historien om sammenhængen mellem kirkerne og områdets herregårde foldes ud.

I kirker som Radsted eller Hunseby ser man tydelige tegn på at godsejerne igennem historien har markeret deres tilstedeværelse.

Det ses på de fornemme epitafier, storslåede dekorationer og initialer på både herskabsstole og altertavler.

De smukke dekorationer er imidlertid kun den ydre glans på en århundredelang samhørighed mellem kirker og herregårde - en samhørighed, der inkluderede både magt, iscenesættelse og ejerskab, og som gjorde kirkerne til en attraktiv del af godsøkonomien helt frem til tiendeafløsningen i begyndelsen af 1900-tallet.

Arrangementet afholdes tirsdag den 13. november kl. 19.00 på Saxenhus.

Alle er velkomne. Prisen inkl. kaffe og kage er er 45 kroner for medlemmer og 65 kroner for andre. Se i øvrigt annonce.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce