cookie-og-privatlivspolitik
Nysted Sognehus byder på nogle perfekte rammer for at samle byen omkring en fælles forestilling. Arkivfoto
Foto: Ingrid Riis

Saxkjøbing Avis

Kirketeater på vej i Nysted

Et nyt initiativ med udgangspunkt i deltagernes egne idéer, fantasi og kreativitet er sat i gang med faste "legedage" i Nysted Sognehus frem mod premieren i december.
16. november 2018 kl. 08:08 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

Et julestykke med titlen "Jorden blir' bedre".

Det er lige præcis, hvad man kan forvente vil blive realiseret torsdag 20. december klokken 17 i Nysted Kirke.

Her er der nemlig premiere på kirketeaterforestillingen ved familiegudstjeneste i Nysted Kirke, hvor dramaet omkring Jesu fødsel skal opføres.

Men først skal der øves eller "leges", og der er nok af ting og sager, som skal nå at komme på plads inden decembers spændende premiere, hvor alle anstrengelserne skal vises frem for de fremmødte teatergæster.


Tegnerværksted og systue

- Det var i lørdags de startede op i Nysted Sognehus, at vi begynder at lege juleteater med mimik, dramatik, sangworkshop, dans og koreografi, kulisser, tegnerværksted, kostumer og systue, fortæller Panna Ildikó Friis-Grigoncza.

Hun er organist og korleder ved Nysted-Vantore sogne og har taget initiativ til, at der nu bliver øvet på kirketeater med opstart sidste weekend. Der er dog stadig masser af muligheder for at hoppe med ombord, hvis man møder op de kommende øvedage.


Kamel, hyrde eller får

Alle små og voksne er velkommen med eller uden ens egen familie.

Og vil man være med ombord, er der både mulighed for at være æsel, kamel eller hyrde, får, konge, engel, Josef eller Herodes.

Man kan også komme med sine egne idéer, og der er gode muligheder for at kunne engagere sig i noget sjovt sammen som familie.

Kirketeateret er for alderen fra 5 til 100 år, og der øves lørdage i november og december fra klokken 13 til klokken 15 i Nysted Sognehus.kmpKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce