cookie-og-privatlivspolitik
Drost er Mikael og Annika Andersens livsstil, det er hans erhverv, men hun hjælper til med de meste.

2

Billeder

Drost er Mikael og Annika Andersens livsstil, det er hans erhverv, men hun hjælper til med de meste.
Foto: Anders Knudsen

Saxkjøbing Avis

Klar til sæl-turister

Nymalet, med dug og lærredstag - "Drost" tager hul på sommeren.
09. juli 2021 kl. 09:06 Af Lise Ravnkilde

NYSTED Sommerferien er i gang, og det gode skib "Drost" af Nakskov ligger klar i Nysted Havn til at fragte turister til Rødsand for at kigge på sæler.

Annika og Mikael Andersen har brugt de sidste par uger på at male og klargøre skibet. Efter nogle måneder, hvor skibet har sejlet med lystfiskere, trængte skibet til en kærlig hånd.

- Lystfiskerne slider hårdere på skibet end turisterne. De kommer med deres store kasser med blink, det giver lidt ridser i lakken, griner Mikael Andersen.

De næste to måneder sejler skibet sælsafari, så nu er der kommet dug på bordet i stedet for fiskebrætter. Ligesom der er kommet lærredstag over bordet.

Annika Andersen har fuldtidsarbejde, men hjælper så meget hun kan med båden. Og hun sejler gerne med ud, når hun har tid.

Annonce

- Det er Mikaels erhverv, men vores livsstil, fortæller hun.

Om vinteren er der dog ikke så mange sejladser. Så der tager Mikael Andersen nogle gange arbejde i sit gamle fag som smed. Forår og efterår sejler han lystfiskere, og i sommerferien sejler han ud til sælerne på Rødsand fem dage om ugen. Han sejler dog ikke i al slags vejr. Blæser det for meget, bliver turen aflyst.

Mikael Andersen udsteder ingen garanti for, at man får sæler at se på turen. Men han har endnu aldrig sejlet en tur uden at have set en sæl.

- Jeg har sejlet ture siden 2015, vi har set sæler hver eneste gang, fortæller han.

Dog har sælerne nogle gange været lidt langt væk, derfor er "Drost" udstyret med kikkerter til alle passagerer.

Annonce

- Vi må ikke sejle tættere end 750 meter på Rødsand, forklarer han.

Alle andre skal holde en afstand på 1.000 meter. Mikael Andersen har dispensation fra Skov- og Naturstyrelsen, der anerkender, at han tager hensyn til dyrene.

- Vi er her på naturens præmisser, siger han.

Det er ikke alle, der har den forståelse. Indindimellem oplever han, at speedbåde sejler for hurtigt og for tæt på sælerne. Det anmelder han til styrelsen, og hvis båden kommer fra Gedser, kontakter han havnefogeden der.

- Så ved han som regel, hvem det er, og så tager han en snak med dem, fortæller Mikael Andersen.

Annonce

En sæl-safari tager tre timer, en times sejlads derud, en time på stedet og så hjem igen.

Den første halve time sejles langs land, hvor man kan nyde udsigten til marker og strande. Så går turen ud på åbent vand, og her kan der nogle gange være lidt bølger. Så zigzagger Mikael Andersen med båden, så den ikke vipper så meget.

- Jeg sejler så skånsomt som muligt, det er meget sjældent, der er nogen der bliver søsyge, siger han.

Der er ingen servering på båden, men folk er meget velkomne til selv at tage forplejning med.

På tirsdag sejles første tur, og så er der ture tirsdag-lørdag hele sommeren. Hver anden dag sejles klokken 9-13 og hver anden dag klokken 13-17. Der kan være 12 gæster på båden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE