cookie-og-privatlivspolitik
Arkivbillede fra tidligere Lyrik- og Visefestival.
Foto: Anders Knudsen

Saxkjøbing Avis

Klassisk musik til viser og lyrik

Nysted Lyrik- og Visefestival går nye veje til sommer, hvor en Reumert-prismodtager lægger vejen forbi
20. april 2019 kl. 06:25 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

Forfatter og digter Peter Poulsen læser op i Aarestrups mindestuer om fredagen. Thomas Kjellerup spiller lørdag aften i Nysted Bio.

Og nu er Nysted Lyrik- og Visefestival også klar med en Reumert-prismodtager til at afrunde festivalen søndag 16. juni i Nysted Bio.

For første gang i de seks år, hvor lyrik- og visefestivalen har kørt, kommer der nu også opera og operette på programmet. Det sker, når operasangerinden Sofie Elkjær Jensen synger uddrag af en række operastykker og populære operetter akkompagneret af Ensemble Storstrøms musikere ved eftermiddagsmatineen på sidstedagen af den kommende festival i juni.


En anden musikalsk tilgang

- Det er første år, vi prøver at inddrage klassisk musik. Ved årets søndagskoncert prøver vi at gå nye veje og ser på lyrik med en anden musikalsk tilgang end viser. Sofie (Elkjær Jensen, red.) er et stærkt kort, som vi spiller ved denne sidste koncert i festivalen, fortæller Peter Abrahamsen, der arrangerer lyrik- og Visefestivalen i samarbejde med Aarestrup Foreningen.


Let lyrisk sopran

Den konservatorieuddannede Sofie Elkjær Jensen kalder sig selv en let lyrisk sopran. Hun var i 2014 nomineret til prisen Årets Sanger ved Årets Reumert. I 2016 modtog hun en Reumert for Bedste Opera, og sangerinden har netop fået stor ros for sin rolle i nationaloperaen "Drot og Marsk" på Det Kongelige Teater i marts måned.


Biografens store sal

Rammerne for søndagens eftermiddagsmatine bliver Nysted Biografs store sal, som i dagens anledning bliver omdannet til "operapalæ", der også har plads til hele Ensemble Storstrøm med inklusive harpe.

Ensemblet vil sørge for at spille populær instrumentalmusik, som passer til. Blandt komponistnavnene kan nævnes Mozart, Verdi, Puccini og Johann Strauss den yngre.


En særlig klang

De otte fastansatte, topprofessionelle musikere i Ensemble Storstrøm kender de fleste fra deres musikalske arrangementer i og udenfor regionen, og den førnævnte harpe er med til at give ensemblet en særlig klang og en unik identitet.

Herudover arbejder Ensemble Storstrøm næsten altid uden dirigent, og publikum får derved stærke og nærværende koncertoplevelser helt tæt på musikerne.

I pausen bliver det i øvrigt muligt at købe kaffe og kage, og man kan læse mere om billetter ved at klikke sig ind på www.lyrikogvisefestival.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce